avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 424 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Plata Penalitati intretinere - dupa incepere proces
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Plata Penalitati intretinere - dupa incepere proces

salut la toti!

Speta e simpla: un bloc cu 4 scari, asociatie de proprietari.
Un proprietar, X, este rau platnic la intretinere de peste 2 ani.

Evident, blocul l-a dat in judecata.

Nelamurirea mea este: de la data deschiderii (inceperii) procesului in instanta blocul vs rau-platnic, se mai calculeaza penalitati la sumele datorate cu titlu de intretinere (si daunele interese)?

daca da, cum? ...vor fi penalitati care merg in continuare pur si simplu sau dupa data deschiderii procesului, se calculeaza altfel?

si cum se numesc penalitatile platite pana la data deschiderii procesului si cele dupa data deschiderii procesului?

va rog mult, sa imi spuneti cum sta treaba cu penalitatile la intretinere dupa inceperea procesului, precum si articolul / articolele din lege (si ce lege) ati folosit

eu am citit legea asociatiilor de proprietari si normele ei de punere in aplicare, precum si codul civil, dar sunt doar generalitati acolo, or eu am nevoie de un raspuns concret.

Multumesc mult!
Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 03:17, 28 Septembrie 2016
Penalizarile se calculeaza in continuare ca si cum n-ar exista proces.

Pentru proces aceste penalizari s-au calculat pana la data emiterii documentelor pentru dosar (ultima lista de intretinere luata in calcul si tabelul de calcul al penalizarilor care are ca data de referinta data afisarii ultimei liste de intretinere, astfel incat suma cotelor si penalizarilor din lista de intretinere sa corespunda cu suma cotelor si penalizarilor din tabelul de calcul).

In timpul procesului, daca dureaza mai mult, se mai actualizeaza suma in discutie cu ce se adauga privitor la cotele de intretinere si la penalizarile calculate la suma neachitata inca (indiferent ca era cuprinsa in documentele initiale sau aparute dupa depunerea dosarului).

In finalul procesului, judecatorul va hotari ce are de plata restantierul din tot ce asociatia a emis ca pretentii, initial si adaugat ulterior, eventual scazandu-se sumele achitate de restantier pe parcursul procesului.
Ultima modificare: Miercuri, 28 Septembrie 2016
elga50, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce date se iau in calcul pe lista de plata a intretinerii? carmenbn carmenbn Lista de plata a lunii iulie se afiseaza pe 25.08,iar scadenta e la14.09. 1.Pana la ce data se iau in calcul incasarile,atunci cand se calculeaza lista lui ... (vezi toată discuția)
Calcul penalizari intretinere restanta verionx verionx Va rog sa ma ajutati sa aflu cum se calculeaza penalizarile la cotele de intretinere in urmatoarele situatii: 1. restantier care isi plateste partial cotele ... (vezi toată discuția)
Penalitati calculate anticipat la asociatia de proprietari marilyn31 marilyn31 ce lege fiscala permite asociatiilor de proprietari sa impute la plata pe lista de chetuieli afrente unei luni, penalitati de intarizere afrente lunii imediat ... (vezi toată discuția)