avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 626 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... Control
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

Control

Buna seara.
S-a anuntat un control de la ANFP. CE vor controla in afara de state de plata functionari publici, fise de post, declaratii de avere, declaratii de interese ?
In cazul in care nu va exista ceva din cele enumerate mai sus, care sunt sanctiunile, si cine le va suporta ?
Care este raportul dintre primar si ANFP. Am uitat sa spun ca suntem o primarie.
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: vali.herea , utilizator 23:07, 25 August 2009
Buna seara,
Am avut un astfel de control si am ramas cu un gust foarte amar dupa... Verifica statele de plata, daca au fost calculate corect contributiile, declarate corect si platite (toate statele de plata, nu numai ale functionarilor publici). Sunt foarte superficiali, sunt porniti sa "stranga" bani la bugetul de stat. In fine, poate nu sunt toti asa, dar eu cu aceasta impresie am ramas. Va sfatuiesc, daca mai aveti timp, sa mergeti la administratia financiara de care apartineti, sa solicitati Fisa pe platitor si sa va puneti la punct toate declaratiile de pana acum, intocmind rectificative acolo unde sunt greseli. Daca nu aveti timp, solicitati amanarea controlului, aveti acest drept stabilit prin lege. Vor verifica pe trei ani in urma, iar daca gasesc inadvertente, merg mai in urma. In special urmaresc CAS la "plata cu ora" (este in general cazul profesorilor, daca aveti si contabilitatea de scoli), CAS si somaj la consilierii locali si impozitul la tichetele cadou, daca ati primit. Am postat si eu o intrebare pe acest forum legata de aceasta problema dar la "Contabilitate salarii". Avand in vedere ca am trecut printr-un asemenea control, cu mare placere va raspund daca mai doriti sa aflati ceva. Mie imi pare foarte rau ca nu am facut contestatie la procesul-verbal intocmit de ei...dar acum este prea tarziu. Multa bafta !
Va rog sa ma iertati, nu am citit cu atentie mesajul dumneavoastra. La prima lectura, am citit ANAF in loc de ANFP ... si cum tot patitul este priceput, gata m-am si aventurat sa va raspund... Eu am avut control de la ANAF, scuzati-ma inca o data va rog.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cine semneaza si raspunde de declaratiile intocmite de contabil? ismi3ismi ismi3ismi Am intreprindere individuala din luna august 2011,neplatitor de TVA. Contabilul pe care il am ,spune ca declaratiile se semneaza doar de catre ... (vezi toată discuția)
Nu mi s-au platit contributiile sociale rondelli rondelli Sunt angajat din 10.10.2012 cu contract pe drepturi de autor, platit la net, cu retinere la sursa a contributiilor sociale. Problema e in felul urmator: - ... (vezi toată discuția)
Control declaratia 394 ! florin_again florin_again Am avut un control de fond la firma in urma caruia s-au constatat cateva diferente intre facturile inregistrate in contabilitatea firmei si cateva societati ... (vezi toată discuția)