avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 520 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Lege vs A.G.
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Lege vs A.G.

Daca in Adunarea Generala s-a hotarat sa se imparta cheltuielile in mod egal per apartament in loc de cota-parte indiviza (chiar daca li s-a explicat ca legal trebuie repartizate pe cota-parte indiviza), ce trebuie sa faca conducerea asociatiei - sa respecte decizia A.G. sau nu ?
Cel mai recent răspuns: BX , utilizator 07:51, 29 Septembrie 2016
Adunarea generala poate lua si hotarari nelegale.
E dreptul orocarui locatar sa sesizeze, de exemplu, biroul de relatii cu asociatiile de proprietari din cadrul primariei.
Si, va asigur, lucrurile vor reintra pe fagasul normal.
Nu e deloc o problema simpla. Trebuiau adunati niste bani pentru reparatii acoperis. O parte din proprietari au dat toti banii, o parte doar avansul, o parte deloc. S-au facut calcule pe cota-parte. Acum, daca vor sa dea banii dupa un calcul egal per apartament, la unii proprietari vor trebui returnati din bani, la altii vor mai trebui dati chiar daca au dat initial tot. Care ar fi o solutionare simpla pentru situatia asta ?
Pai daca vreti, dvs. impreuna cu vecinii puteti sa transformati o chestiune simpla in una foarte complicata - KASAI ROMANUL...
Adica, daca eu vreau sa ajung din Moldova la Bucuresti, de ce merg spre Barlad, Buzau, Ploiesti cand pot sa merg prin Suceava, Timisoara, Craiova, Da?
Incercati sa respectati legislatia actuala si nu o sa gresiti deloc.

Succes!
BX a scris:
...in Adunarea Generala s-a hotarat sa se imparta cheltuielile in mod egal per apartament in loc de cota-parte indiviza

Daca adunarea generala este a proprietarilor, aceasta se desfasoara conform legii, este condusa de presedintele asociatiei, la aceasta participa cenzorii asociatiei care valideaza legalitatea hotararilor luate s.a.m.d.
Mai concret, o propunere facuta de un participant, nu trebuie sa fie pusa la vot daca aceasta este in afara legii. Cine a pus la vot asa ceva, acum sa traga ponoasele, sa se autodenunte, sa conteste hotararea in instanta in termenul legal... Asta este vina presedintelui care a pus la vot asa ceva si a cenzorilor care nu au cerut imediat anularea acestei hotarari. Sa se trezeasca cenzorii si sa ceara acum anulare hotararii. Convocati adunarea generala si alegeti alt presedinte care sa stie ce are de facut.
ce trebuie sa faca conducerea asociatiei - sa respecte decizia A.G. sau nu ?

Nu. Sa respecte legea. Nu se pune la vot modul de repartizare a cheltuielilor. La vot puneti propunerile de alegere a membrilor comitetului, puneti la vot bugetul de venituri si cheltuieli... Dar nu modul de repartizare a cheltuielilor.
Multumesc de raspuns. Cenzorii chiar au cerut anularea. Acum va trebui sa se conformeze si presedintele.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Hotarari in adunarea generala care incalca legea (???) anigb2 anigb2 Buna dimineata, As dori sa stiu daca este corect ca la Adunarea Generala sa se hotarasca sa se calculeze toate cheltuielile lunare pe persoane si ... (vezi toată discuția)
Zugrăvit scari asociatie de propietari jeni0 jeni0 Buna ziua Am si eu cateva intrebari :Cum se împart cheltuielile pt zugrăvirea scărilor in cadrul unei asociații de proprietari ?Daca la prima întâlnire ... (vezi toată discuția)
Votul majoritatii e mai presus de lege dragana dragana la o sedinta de bloc, votul majoritatii locatarilor (jumatate + 1) este mai presus de lege? De exemplu, mai mult de jumatate am votat ca plata tuturor ... (vezi toată discuția)