avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 611 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... amenintat si insultat de asociat
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

amenintat si insultat de asociat

Buna seara. Sunt asociat cu 50% intr-un SRL in care celalat asociat este si admnistratorul firmei. Acesta vrea cu orice pret sa plec din firma. In ultima perioada vazand ca nu vreau sa plec din firma a inceput sa ma ameninte pe mine si familia mea, sa ma insulte de fata cu angajatii sa ma injure de fata cu toata lumea, mi-a zis ca pune tiganii sa ma omoare in bataie si alte chestii jignitoare. Eu nu l-am intaratat cu absolut nimik, de cat i-am spus ca o sa plec din firma cand o sa fie de acord sa imi de-a parte e mi se cuvine din dividente, si el a spus ca nici nu se pune pb.
Ce solutii sa adopt in aces caz?
Va multumesc frumos.
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 15:29, 26 August 2009
Cereti instantei sa dispuna retragerea dvs. din societate, cu plata unei sume reprezentand drepturile cuvenite ca asociat retras. Se va dispune o expertiza pentru determinarea cuantumului sumei, avand in vedere faptul ca nu va puteti intelege cu asociatul dvs.
Pe latura penala nu pot face nimik? M-a amenintat ca nu imi mai da voie sa intru in birou, ca imi ia telefonul si alte sicane de acest gen, imi este si frica sa ma mai duc la birou.
Art. 193 C. pen.
Fapta de a ameninta o persoana cu savarsirea unei infractiuni sau a unei fapte pagubitoare, daca este de natura sa alarmeze se pedepseste..........
"Invinuirea mincinoasa facuta prin denunt sau plangere,cu privire la savarsirea unei infractiuni de catre o anume persoana,se pedepseste..."
, poate constitui posibilul revers in situatia in care afirmatiile nu pot fi sustinute si probate in conditiile legii.
cornica a scris:

Pe latura penala nu pot face nimik? M-a amenintat ca nu imi mai da voie sa intru in birou, ca imi ia telefonul si alte sicane de acest gen, imi este si frica sa ma mai duc la birou.

Mergeti la politie si depuneti o plangere penala.
Aveti acest drept.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Lovire theodor3500 theodor3500 Va rog sa-mi spuneti din practica dvs ce consecinte sunt daca o persoana este reclamata pentru insulta amenintare si lovire.Precizez ca exista un martor ocular ... (vezi toată discuția)
Amenintata Daianahahaha Daianahahaha Buna ziua,de ceva timp o domnisoare dintro localitate inveciata mie,ma ameninta in contnu ca ma bate ca ma nenoroceste si alte chesti de genu asta,la ... (vezi toată discuția)
Conflicte intre colegi ioana rosu ioana rosu Va rog sa imi spuneti ce temei legal am daca confictul pe care il am cu o colega a degenerat in amenintari si jigniri? va multumesc pentru raspuns. (vezi toată discuția)