Ce facturi si ce chitante pot emite si ce pot primii si platii.
Concret, am infiintat o Asociatie care are ca scop educatia ecologica si practic tot ce tine de ecologie. De curând am organizat un concurs de biciclete. Pentru acest concurs de biciclete am avut 10 sponsori, carora le-am taiat factura si chitanta. banii au intrat in contul Asociatiei.
Ca si cheltuieli am avut ambulanta privata, printuri, bannere, alimente pentru sportivii participanti, cazare la o pensiune, motorina...
Ce cheltuieli se accepta si ce cheltuieli nu?
Pentru sponsorizari nu se taie factura caci nu e prestare se servicii sau vanzare de marfa. Sa aveti contracte de sponsorizare cu cine v-a dat banii si chitante la data la care ati incasat sumele. Daca va vireaza banii in contul bancar, nu va mai trebuie sa dati chitanta.
La fel sa aveti contracte si procese verbal de predare primire cu tabelul ce contine detaliile, valorile si cantitatile, cand va sponsorizeaza cu produse.
Toate le puteti trece ca si cheltuieli doar daca aveti documentele fiscale (facturi, chitante, bonuri fiscale la facturi) doveditoare dar si tabel (proces verbal) cu datele semnaturile celor care au participat la activitatea din data de... si primit produse.
Contract sponsorizare
babysee
imi puteti spune va rog daca este normal/legal ca intr-un contract de sponsorizare dintre doua pers. juridice, ce are ca obiect promovare nume, logo, machete, ... (vezi toată discuția)