avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 778 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Asociatiea si cheltuielile eligibile
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Asociatiea si cheltuielile eligibile

Ce facturi si ce chitante pot emite si ce pot primii si platii.

Concret, am infiintat o Asociatie care are ca scop educatia ecologica si practic tot ce tine de ecologie. De curând am organizat un concurs de biciclete. Pentru acest concurs de biciclete am avut 10 sponsori, carora le-am taiat factura si chitanta. banii au intrat in contul Asociatiei.
Ca si cheltuieli am avut ambulanta privata, printuri, bannere, alimente pentru sportivii participanti, cazare la o pensiune, motorina...
Ce cheltuieli se accepta si ce cheltuieli nu?

Multumesc mult
Ultima modificare: Miercuri, 28 Septembrie 2016
trifuhoria, utilizator
Cel mai recent răspuns: george-neagu , moderator 17:15, 28 Septembrie 2016
Pentru sponsorizari nu se taie factura caci nu e prestare se servicii sau vanzare de marfa. Sa aveti contracte de sponsorizare cu cine v-a dat banii si chitante la data la care ati incasat sumele. Daca va vireaza banii in contul bancar, nu va mai trebuie sa dati chitanta.
La fel sa aveti contracte si procese verbal de predare primire cu tabelul ce contine detaliile, valorile si cantitatile, cand va sponsorizeaza cu produse.
Toate le puteti trece ca si cheltuieli doar daca aveti documentele fiscale (facturi, chitante, bonuri fiscale la facturi) doveditoare dar si tabel (proces verbal) cu datele semnaturile celor care au participat la activitatea din data de... si primit produse.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract sponsorizare babysee babysee imi puteti spune va rog daca este normal/legal ca intr-un contract de sponsorizare dintre doua pers. juridice, ce are ca obiect promovare nume, logo, machete, ... (vezi toată discuția)
Incasare contract de sponsorizare - urgent geomih geomih buna ziua, as vrea sa stiu care este modalitatea de incasare a unui contract de sponsorizare. este vorba despre o fundatie care trebuie sa primeasca niste ... (vezi toată discuția)
Sponsorizare in numerea si sponsorizare in bunuri LAZAROVICI ALINA LAZAROVICI ALINA Buna ziua , am urmatoarele spete: - se sponsorizeaza in numerar catre o firma suma de 1000 , se intocmeste contract de sponsorizare. Intrebarea mea este daca ... (vezi toată discuția)