avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 703 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Reangajare dupa CIC
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Reangajare dupa CIC

Buna ziua,
Daca o persoana care se afla in concediu ingrijire copil cu handicap, de la 3 la 7 ani, doreste sa se reintoarca la serviciu inainte de expirarea certificatului copilului (anul 2017), angajatorul are obligatia sa o reangajeze pe acelasi post, daca acesta este ocupat in prezent de o persoana pe perioada determinata? Sau poate sa o mute pe un alt post, cu salariu mai mic etc, desi vechiul post exista in continuare, asa cum am precizat?
In privinta concedierii, ce prevede legislatia in aceasta situatie? Acel termen de 6 luni in care nu putea fi concediata mai este precizat in legislatia actuala?
Va multumesc anticipat pentru raspuns!
Cel mai recent răspuns: sunrise2 , utilizator 09:36, 29 Septembrie 2016
Revin cu rugamintea de a raspunde la mesajul anterior. Stie cineva care sunt prevederile legale in astfel de cazuri?
Multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediere cu plati compensatorii in timpul concediului de maternitate ruxamail ruxamail Lucrez la firma X, sunt in concediu de maternitate din martie 2009. In martie 2010, mi s-a propus reintoarcerea la serviciu dar am refuzat oferta si a fost ... (vezi toată discuția)
Concediu cresterea copilului maoricyo maoricyo Intrebare : Sotia se afla in concediu de crestere a copilului, concediu care expira in NOV.2012 si este beneficiara a indemnizatiei pentru cresterea ... (vezi toată discuția)
Drepturi dupa revenirea din cic anamariap28 anamariap28 cic expira in mai 2012 si ma voi reintoarce la vechiul job pe acelasi post. Intre timp in firma s-au facut majorari salariale la toti angajatii, daca eu am ... (vezi toată discuția)