avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 713 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Bilet la ordin avalizat de banca
Discuție deschisă în Executare silită

Bilet la ordin avalizat de banca

Buna ziua,
in 2007 eram asociat la un SRL care a contractat 2 credite de la Bancpost semnand si un Bilet la ordin in aval. Neputand plati in timp aceste credite dintre care unul potecar banca a cerut dizolvarea/lichidarea firmei si a si obtinut acest lucru in 9.04.2013. In acest moment in 2016 m-am trezit cu conturile personale blocate din cauza biletului la ordin semnat in 2007 si care are scadenta de 2010. Banca a cerurul decontarea in 2015. Suma nu stiu cum a fost calculata dar contine cateva zeci de mii de euro dobanzi si e exorbitanta. Stiu ca pot contesta executarea silita in 15 zile dar nu stiu daca pot sau merita sa depun cautiunea pentru a cere oprirea popririi. Am sanse sa castig suspendarea avalizarii biletului la ordin? Multumesc
Ultima modificare: Joi, 29 Septembrie 2016
Krissz, utilizator
Cel mai recent răspuns: IMicro Bucuresti , Consilier juridic 08:42, 30 Septembrie 2016
Termenul este de 5 zile, nu de 15 zile.
Există șanse și pe contestația clasică, în termen de 15 zile, dar ceva mai mici.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bilet la ordin in alb gmr gmr buna..am contractat un credit la Bancpost in anul 2008 fara garantii imobiliare pe firma mea.exista doar o garantie mobiliara de rangul 1 instituita de banca ... (vezi toată discuția)
Se poate executa un bilet la ordin daca refuzul este neinscris la cip catalin_hertz catalin_hertz Buna ziua am si eu urmatoarea situatie. Am eliberat un b.o acum 3 ani de zile catre o firma ca si garantie cu care am avut relatii comerciale cateva ... (vezi toată discuția)
Bilet la ordin avalizat Morarmia Morarmia Si eu am avalizat un bilet la ordin in anul 2007. Creditul avea scadenta in 2008 iar banca a introdus biletul in 2010. In 2011 m-am trezit cu executare silita. ... (vezi toată discuția)