avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1007 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... vanzare auto - problematica urgenta
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

vanzare auto - problematica urgenta

Buna ziua!

Doresc sa vand o masina. Predau cartea de identitate, talon, fac contract VC, in 4 ex. (mai nou), predau fiscal, - iau banii de la cumparator. Mentionez pe talon vanzarea catre....
Daca in cele 30 de zile, cat are termen legal sa o inscrie, cel caruia i-am vandut masina comite contraventii sau infractiuni cu ea, inclusiv pentru lipsa rovignetei, amenzile vin la mine, corect? Ce am de facut?
Inteleg ca nu mai e necesar sa o radiez si de la politie...se transcrie automat in momentul in care celalalt o inscrie. Daca insa nu o inscrie...ce e de facut? Ar fi mai bine sa depun un rand de copii dupa documente si la DRCPVI?

Cu multumiri pentru raspunsuri!
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 11:41, 29 Septembrie 2016
Da, ar fi bine sa va opriti si dvs. un rand de copii dupa toate actele si un alt rand de copii sa le inaintati impreuna cu o notificare catre Serviciul inmatriculari.

Cititi si : www.avocatnet.ro/content/for...

Si alte detalii :
www.avocatnet.ro/content/art...
In astfel de situatii, serviciul de evidenta auto,poate sa efectueze o mentiune de instrainare in Registrul National, pentru mentiune vanzatorul trebuind sa depuna
- copie contract de vanzare-cumparare/factura;
- copie document emis de DITL de scoatere din evidenta fiscal;
- copie dupa actul de identitate vanzator;
- copie dupa actul de identitate al cumparatorului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Directia inmatriculari - anuntare vanzare autoturism ContSters320352 ContSters320352 Buna ziua. Am urmatoarea problema si nu stiu ce sa fac, va rog ajutati-ma cu un sfat: in urma cu 2 ani am vandut o masina unei persoane din alt judet. Acea ... (vezi toată discuția)
Cum aflu daca masina e radiata? IdaTuning IdaTuning Buna ziua, incep prin a spune ca duminica imi voi cumpar o masina din oras de la mine, masina este inscrisa pe galati, persoana care a cumparat masina a ... (vezi toată discuția)
Primesc amenzi pe o masina vanduta um1640 um1640 buna seara am si eu o problema.Am vandut in 2013 o masina am contract vanzare-cumparare o am scoasa de la finante dar problema este ca la politie apar tot eu ... (vezi toată discuția)