avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 553 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Cadou copii
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Cadou copii

Lucrez in aceeasi institutie cu sotul meu.Doresc sa stiu daca am si eu dreptu la pachete cadou pentru copii (avem impreuna trei copii) sau doar sotul meu.Multumesc.
Cel mai recent răspuns: corina2511 , utilizator 13:02, 2 Octombrie 2016
Nu exista un text de lege pe care putem sa-l discutam pentru asa ceva , astfel incat postati-ne prevederea referitoare la acordarea de cadouri copiilor existenta la nivelul angajatorului dvs. (regulament intern, ccm aplicabil , c.i.m. etc.)
corina2511 a scris:

Lucrez in aceeasi institutie cu sotul meu.Doresc sa stiu daca am si eu dreptu la pachete cadou pentru copii (avem impreuna trei copii) sau doar sotul meu.





Legea,respectiv Codul Fiscal actualizat,nu face nicio precizare restrictiva in acest sens, atunci cand reglementeaza aceste beneficii din pc de vedere fiscal!
Avantajele in natura sau sub forma tichetelor cadou se acorda tuturor angajatilor sau copiilor acestora cu ocazia Craciunului,Pastelui,zilei de 1Iunie,daca acordarea acestor beneficii este reglementata prin contractul de munca sau CCM la nivel de unitate.
De altfel, cred ca ati observat ca si deducerea personala cf Codului Fiscal actualizat pt cei 3 copii vi se acorda atat dvs cat si sotului incepand din ianuarie 2016.nu numai unuia dintre parinti,pt ca minorul se considera persoana in intretinerea ambilor parinti ,nu conteaza ca ambii obtin venitul de la aceeasi sursa !
Prin extrapolare, putem avea in vedere ca si suma de 150 lei pt fiecare persoana si fiecare ocazie in parte alocata pt cadouri sau tichete cadou este tot o suma deductibila,avand acelasi regim
Ultima modificare: Sâmbătă, 1 Octombrie 2016
ContSters400311, utilizator
Multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cadou craciun: tichete cadou si bani ContSters73874 ContSters73874 Buna ziua, Unitatea a acordat de Craciun ”cadou” angajatilor [b]in valoare totala de 400 ron / pers[/b]., (total 10 angajati = 4.000 ron), ... (vezi toată discuția)
Concediu crestere copil lenacryss lenacryss Buna ziua, În prezent sunt in concediu pentru cresterea copilului. La locul de munca unde sunt angajată, copiii angajaților primesc tichete cadou pt ziua ... (vezi toată discuția)
Impozitare tichete cadou mmarianne mmarianne Buna ziua, Cu ocazia zilei de 20 iulie - societatea noastra sarbatoreste ziua patronului spiritual, ocazie cu care a acordat salariatilor tichete cadou in ... (vezi toată discuția)