corina2511 a scris:
Lucrez in aceeasi institutie cu sotul meu.Doresc sa stiu daca am si eu dreptu la pachete cadou pentru copii (avem impreuna trei copii) sau doar sotul meu.
Legea,respectiv
Codul Fiscal actualizat,nu face nicio precizare restrictiva in acest sens, atunci cand reglementeaza aceste beneficii din pc de vedere fiscal!
Avantajele in natura sau sub forma tichetelor cadou se acorda tuturor angajatilor sau copiilor acestora cu ocazia Craciunului,Pastelui,zilei de 1Iunie,daca acordarea acestor beneficii este reglementata prin contractul de munca sau CCM la nivel de unitate.
De altfel, cred ca ati observat ca si
deducerea personala cf Codului Fiscal actualizat pt cei 3 copii vi se acorda atat dvs cat si sotului incepand din ianuarie 2016.nu numai unuia dintre parinti,pt ca
minorul se considera persoana in intretinerea ambilor parinti ,nu conteaza ca ambii obtin venitul de la aceeasi sursa !
Prin extrapolare, putem avea in vedere ca si suma de 150 lei pt fiecare persoana si fiecare ocazie in parte alocata pt cadouri sau tichete cadou este tot o suma deductibila,avand acelasi regim