avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 766 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Extorcare, abuz, foloase necuvenite
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Extorcare, abuz, foloase necuvenite

ce insemana viata la bloc!! vecinii de la etajul inferior au fost, zic ei, inundati de noi, dar nu au adus dovezi, nu m au chemat la fata locului, nu au avut loc discutii cu seful de scara, cu instalatorul, cu politistul de proximitate cu oricare alta instanta abilitata sa rezolve eventuale dispute intre locatarii condominiului pentru a se putea stabili cauza deteriorarii peretelui din baia lor desi peretele din baia noastra e si el deteriorat ceea ce ma face sa cred ca inundatia oi fi fost de la etajul de deasupra mea, eu nu fac presiuni asupra vecinilor de deasupra dau 50 lei pe o mana de var si mi zugravesc ca asa e la bloc stiu ca nu stau la vila si nu ma tin de reclamatii insa vecinii de la etajul inferior s au certat cu parintii mei batrani, bolnavi, cardiaci si i au abuzat psihic amenintandu i ca au fost securisti si au relatii si sa plateasca paguba din baie am aflat cand tata nu a avut bani de medicamente 5 milioane vechi le a platit tata asta nu se numeste extorcare de fonduri? vecinii nu au asigurare obligatorie PAID ? daca a fost paguba de ce nu au luat banii din asigurarea obligatorie? totul s a facut fara stirea mea cea acuzata de paguba cum e posibil asa ceva? parintii mei au 80 de ani nici nu cunosc legislatia asigurarilor si, ca sa ma "salveze" pe mine om in toata firea si deplinatatea facultatilor mintale, s au lasat excrocati de acesti pensionari, foarte bine situati, cu tupeu de fosti securisti, care se mai si lauda cu acest statut care le deschide multe usi imi pare foarte rau de tata si vreau sa ii inapoiez banii dar la urmatoarea inundatie din vina vecinului iar plateste tata? culmea nici nu sta in bloc cu noi, sta la casa, in alt cartier
vreau sa apelez la forurile competente si sa reclam situatia asta nemaiauzita cum sa te duci peste oameni batrani bolnavi si sa pretinzi foloase necuvenite de la ei
ce instanta a stabilit vinovatia mea ?niciuna
cine a evaluat paguba(daca exista intr adevar)? nimeni
cine mi a trimis vreo somnatie, instiintare, ceva? nimeni
ce e asta ? tara securistilor fara lege? asta a fost leitmotivul discutiei: suntem securisti pazeste te de noi!
nici nu mi revin din soc si nu stiu de unde sa incep, cu reclamatie la politistul de proximitate pentru abuzul savarsit asupra parintilor mei? doresc sa fie inapoiati banii pentru medicamente ai parintilor mei si sa se rezolve situatia legal

nici nu stiu ce sfat sa mi dati n am mai auzit asa ceva pe forumul acesta
va multumesc
Cel mai recent răspuns: wazz , utilizator 08:50, 30 Septembrie 2016

1-Asigurarea obligatorie a locuintelor nu acopera riscul de inundatii
2-Situatiile generate de eventuale inundatii nu se solutioneaza de catre politistul de proximitate.
Initial este necesar sa se clarifice factorul generator al inundatiei si ulterior se poate discuta si modalitatea si persoana impotriva careia se pot desfasura demersuri amiabile sau in instanta de judecata
Inundatia poate fi generata de defectiuni la instalatia parte comuna sau parte individuala
Conditionat de statutul instalatiei,proprietarul prejudiciat se poate ridica cu pretentii fie impotriva asociatiei de proprietari fie direct impotriva proprietarului apartamentului
3-
am aflat cand tata nu a avut bani de medicamente 5 milioane vechi le a platit tata asta nu se numeste extorcare de fonduri?

Nu se incadrreaza la fapta invocata de dv,deoarece tatal dv nu a fost obligat/constrans sa suporte c/v medicamente,ci din ratiouni cunoscute de catre tatal dv,acesta a inteles neconditionat sa achite la acel moment acele medicamente
4-Daca doriti o solutionare decenta si legala,desfasurati demersuri sa aflati factorul generator al inundatiei din apartamentul parintilor dv factor care poate a favorizat si prejudiciul denuntat de vecinii dv
nu ati citit intrebarea
nu e apartamentul tatalui meu ci al meu escrocii s au dus la tata care nu locuieste in apartamentul meu, nu locuieste cu mine, fara nicio dovada ca eu am produs paguba sau ca s a produs intr-adevar o paguba
au proferat amenintari si intimidari si au abuzat pe parintii mei in varsta de 80 ani

am scris foarte clar, un avocat intelege speta de mai sus, doresc sa raspunda un avocat nu un utilizator care nu intelege aspectele juridice ale faptelor relatate, pierdem timpul

medicamentele nu au nicio relevanta, am spus ca am aflat ca au fost extorcati atunci cand nu si au cumparat medicamentele

va multumesc
Ultima modificare: Vineri, 30 Septembrie 2016
wazz, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inundatie repetata provocata de instalatia improvizata a vecinului de deasupra amarstean amarstean Vecinul de deasupra provoaca iar inundatie. Cine il poate sanctiona? Cine il poate sanctiona pe administrator si pe presedintele blocului pentru neglijenta ... (vezi toată discuția)
Inundat de vecinul de sus alexoctave alexoctave Buna seara, Am fost inundat de vecina de sus care este o persoana foarte recalcitranta. Inundatia a fost asa de severa incat parchetul tot din dormitor a ... (vezi toată discuția)
Tripla inundatie David987 David987 La finalul lunii iulie a acestui an am fost inundat in bucatarie de vecina de deasupra. Eu stau la etajul 2, ea la etajul 3. Am chemat mesteri care au spart ... (vezi toată discuția)