avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 380 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Returnare taxa de inscriere
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Returnare taxa de inscriere

Buna ziua.Am fost acostata pe o strada din Iasi de un tanar care mi-a oferit un pliant publicitar despre o firma ce realizeaza fotografii pentru anumitte branduri de haine,cosmetice s alte produse,propunandu-mi sa il insotesc sa imi ofere o colega mai multe detalii.Fata mi-a spus aceleasi lucruri si ca trebuie sa achit o taxa de inscriere pentru care mi-a oferit un bon fiscal si ca banii aferenti taxei ii voi primi la prima sedinta foto.Urma sa ma sune cineva pentru interviu,lucru care s-a intamplat,doar ca mi s-a spus in cadrul interviului ca trebuie sa platesc contractul pe care urma sa il semnez si care costa 1300 de lei.Vreau sa stiu daca e legala partea cu plata contractului.Multumesc
Cel mai recent răspuns: Nicoleta Silvia Hulpus , Consilier juridic 16:48, 29 Septembrie 2016
Dacă v-a dat bon, puteţi verifica firma respectivă pe Ministerul de Finanţe...vedeţi cu ce se ocupă, dacă e activă, bilanţuri...
Partea cu contractul nu vă pot lămuri exact dacă nu ştiu ce conţinea contractul...vi l-a dat să-l citiţi? pentru ce urma să plătiţi, vă scolariza cu ceva, erau ceva cursuri de modelling...trebuie că vă prestau ceva servicii, dacă trebuia plătit...lămuriţi-ne, altfel nu vă putem ajuta.
Ultima modificare: Joi, 29 Septembrie 2016
Nicoleta Silvia Hulpus, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Obligativitatea de a plati contravaloarea unui contract la ale carei servicii am renuntat ade_le_81 ade_le_81 Buna ziua,va rog sa ma lamuriti si pe mine in urmatoarea problema:m-am lasat convinsa sa semnez un contract valabil 1 an,cu o firma de modelling din ... (vezi toată discuția)
Folosirea fotografiei mele in scop publicitar fara acordul meu Mari.Maria2009 Mari.Maria2009 M-am prezentat la un interviu pentru a ma angaja intr-un salon de masaj, unde mi s-au facut poze care \"urmau sa fie selectate in vederea angajarii\", cum s-a ... (vezi toată discuția)
Comision agenție munca ciccia ciccia Bună ziua, sunt o tânără de 30 de ani care ca mulți tineri sunt în căutarea unui loc de munca. Dupa îndelungi căutări pe internet am găsit un anunț ... (vezi toată discuția)