avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 656 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... certificat de mostenitor
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

certificat de mostenitor

buna ziua,

am 2 intrebari daca cineva doreste sa ma ajute cu raspunsuri:
1. certificatul care atesta calitatea de mostenitor se elibereaza dupa cat timp de la dep documentelor;

2. in cazul succesiunii deschise la notar de mostenitori, daca s-au inceput demersurile dupa 1,2 ani de la decesul celui mostenit se platesc taxe notariale mai mari si impozit de 1% pe bunuri (mobile si imobile) din masa succesorala?

multumesc!
Cel mai recent răspuns: IONICA VADUVA , utilizator 08:29, 30 Septembrie 2016
raspund la punctul 2:
daca succesiunea este dezbatuta dupa doi ani de la deces se va plati impozit de 1% din masa succesorala.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune ContSters471661 ContSters471661 Buna ziua. In data de 14 aprilie 2018 am depus la notar actele necesare pt dezbaterea succesiunii in urma decesului tatalui meu. Am platit taxele pt Cadastru, ... (vezi toată discuția)
Mostenire g80 g80 Buna ziua, tatal meu a murit, are un cont in banca si mai multe bunuri. Doresc sa fac succesiunea pe o parte din bunuri, daca se poate. M-ar interesa mai mult ... (vezi toată discuția)
Succesiune laurca laurca as dorii daca se poate o clarificare daca in perioada de 6 luni nu se deschide succesiunea ,unul dintre ce-i 3 care suntem trecuti pe testament,ne doreste ... (vezi toată discuția)