avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1107 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Testament, apartament proprietate comuna
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Testament, apartament proprietate comuna

Buna ziua,am o intrebare care ma framanta de cand fostul meu sot ma 'ameninta 'cu apartamentul.Detin un apartament impreuna cu fostul meu sot,care a fost achizitionat in timpul casatoriei(contract de vanzare cumparare).Am divortat ,eu am plecat din apartament cu copilul minor iar el a ramas in casa cu prietena lui.INTREBAREA mea este-poate sa faca testament ca parte lui sa-i revina altcuiva daca el decedeaza(cu asta ma ameninta el),iar eu si copilul sa nu ne putem folosii niciodata de apartament?
Ultima modificare: Vineri, 30 Septembrie 2016
lorena_albu, utilizator
Cel mai recent răspuns: lorena_albu , utilizator 13:33, 30 Septembrie 2016
Nu ati facut partajul ?
Copilul are un drept de rezerva succesorala.
Se vor crea însă încurcături dacă face testament altei persoane în sensul ca descendentul va avea de dat bani cu titlu de sulta acelei persoane ca sa poată obține dreptul sau ori dvs. va trebui sa achitați sulta.
Depinde cum va veți judeca.
NU,din pacate nu am bani de partaj.
wow,deci e posibil sa lase testament chiar daca aprtamentul e pe de amandoi,jumate -jumate..

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Transfer de proprietate catre minor AdrianMa AdrianMa Buna seara. Am hotarâre de divort definitiva de aproximativ un an si jumatate. Urmeaza sa fac partajul cu fosta sotie. Obiectul partajului este un ... (vezi toată discuția)
Cum va fi impartita casa dupa decesul unuia dintre soti? catinica catinica Suntem la a doua castorie(suntem impreuna din 2004 si ne-am casatorit in 2009).Am construit o casa pe un teren cumparat .Casa nu are act de proprietate,ci doar ... (vezi toată discuția)
Testamentul autentic irina chirciu irina chirciu Buna ziua. Sotul meu a decedat pe 10 august 2017. Acesta are o fata din prima casatorie, care are 36 ani,iar eu la randul meu am o fata tot din prima ... (vezi toată discuția)