avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 716 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Ordin de restrictie
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Ordin de restrictie

Buna ziua. Am si eu o problema si nu prea stiu cum sa o rezolv, orice sfat mi-ar fi de mare ajutor. Mama mea este hartuita, amenintata si injurata des de catre doi dintre fratii ei. A facut multiple sesizari la politie, dar mare lucru nu s-a rezolvat (amenzi pe care ei oricum nu le platesc). Ultima oara, politistul de proximitate i-a spus sa faca un ordin de restrictie, sa mearga la parchetul de pe langa judecatoria sector 3 si sa spuna tot ce se intampla. Cu 24 ore inainte de proces, o doamna i-a adus citatia acasa, spunandu-i mamei mele ca nu are nevoie de avocat sau martori. Cand s-a prezentat la Judecatorie, grefiera i-a spus ca are nevoie de martori, ea nu a mai avut de unde sa aduca intr-o ora martori si oricum toate persoanele care au fost martore nu s-ar baga sa depuna marturie deoarece fratii ei terorizeaza la propriu trei locatii (blocul lor, blocul mamei si blocul bunicii, venind bauti si fiind foarte scandalagii, amenintand pe oricine).
La infatisare, a fost prezenta o avocata din partea lor (din oficiu, asa scrie la dosar) si unul dintre frati, care a venit cu o intampinare in care spunea ca tot ceea ce a declarat mama mea nu este adevarat, ca el e de buna credinta, ca nu se leaga de ea pe strada, demontand rand pe rand fiecare acuzatie. Avocata a cerut ca dosarul sa fie inchis din lipsa de martori si probe si acum mama este nevoita sa plateasca si onorariul avocatei din oficiu, in cuantum de 260 lei. Nu stie ce si cum sa mai faca, fratii ei o terorizeaza in continuare, ii rad in nas, ea plange ca dupa ce ca este terorizata, hartuita, injurata si amenintata mai trebuie sa si plateasca dupa urma lor. Ce e de facut? Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: mihaela_2289 , utilizator 17:23, 6 Octombrie 2016
Propuneți în apel ca probe, reclamațiile depuse la poliție, amenzile primite de către pârâți de la poliție. Instanța va trimite adresă poliției să-i trimită procesele verbale întocmite, pentru a servi ca probe.
Am face recurs maine, dar din toate persoanele care au fost martore la incidente niciuna nu vrea sa vina sa depuna marturie, stiind ce fel de persoane sunt. In cererea facuta la Parchet a fost specificat ca sectia de politie din raza careia aprtinem cunoaste sesizarile multiple facute la cele trei adrese (a mamei, a bunicii si a lor) dar la Judecatorie nu a contat.
Buna ziua! Am revenit cu cateva intrebari. A venit astazi sentinta acasa, pe sentinta scrie "cu drept de recurs" dar nu scrie in cate zile se poate face recursul. De asemenea, nu scrie unde si in cat timp trebuie platiti cei 260 lei (onorariu avocat din oficiu). Ce se intampla daca acesti bani nu sunt platiti la timp? Ajung la impozit sau se executa silit? Multumesc frumos!
Aşteptaţi hotărârea de la recurs.Nu o veţi primi acasă, urmăriţi pe portal.
Nu aveţi şansa să nu plătiţi acei bani.La un moment dat, veţi primi o somaţie acasă, în care vi se va pune în vedere în cât timp trebuie să plătiţi şi în ce cont.
Nu s-a facut recurs, asa ca nu stiu ce ar mai trebui sa urmaresc pe portal. Eu nu am spus ca banii nu vor fi platiti, ci doar ca pe sentinta nu e trecut un termen sau un cont in care sa fie depusi banii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plingere daniel26101980 daniel26101980 Buna ziua! Acum ceva timp, mai exact 3 luni, socrul meu a facut o reclamatie la politie cum ca soacra mea iar fi furat depozite bancare de 41.500 de lei, ... (vezi toată discuția)
Plangere pentru lipsire de libertate ANCA-ELENA ANCA-ELENA Buna ziua, as vrea sa va expun o problema pe care o traiesc pe propria piele. in urma cu un an de zile am participat la sedinta cu locatarii din blocul in care ... (vezi toată discuția)
Unde trebuie sa ma adresez duscaandreea duscaandreea eu sunt parata intr-un proces de incredintare a copilului minor si as dori sa depun la dosar reclamatile facute de mine la politie din care reiese ca tatal ... (vezi toată discuția)