avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 909 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Pensie intretinere
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Pensie intretinere

Buna ziua tuturor,

Multumesc anticipat pentru sfaturi.

Am urmatoarea "problema", in urma divortului s-a stabilit pensie intretinere de 1/3 din venituri.

De la divort si pana acum cateva luni, copiii au beneficiat fara probleme de pensia de intretinere in varianta transfer bancar.

In momentul vacantei de vara, aproape jumatate din vacanta au petrecut-o la mine (parinte nerezident) si in consecinta valoarea pensiei transferate catre fosta sotie s-a modificat.

Acum am primit la serviciu sentinta judecatoareasca in care se mentioneaza cat contribui eu, parinte nerezident, si o solicitare de poprire din partea angajatorului a 1/3 din venituri catre contul fostei sotii.

Intrebarile mele:

- solicitarea a fost primita de la sotie, cu hotararea de la judecatorie anexata, asa se procedeaza?
- pensia este de intretinere, nu specifica in hotarare judecatoareasca varianta in bani, nu pot sa ma asigur ca ajung la ei si prin alimente/jucarii/haine/taxe de gradinita..etc.?
- cum trebuie sa procedez eu acum?

Multumesc anticipat.

Cel mai recent răspuns: edi0220 , utilizator 13:30, 5 Octombrie 2016
pt infiintarea popririi, e nevoie ca doamna sa apeleze la executor. Hotararea nu ii e opozabila angajatorului si nu va poate infiinta poprirea la cererea sotiei, ci numai la cererea unui executor.
daca se ajunge la executare, puteti formula o contestatie, numai ca exista riscul sa pierdeti, in hot nefiind stipulat ca pensia se plateste in natura si nici ca puteti plati mai putin cand sunt copiii la dvs.
Ce pot face pentru a introduce plata in natura si cum se procedeaza cand sunt parinte rezident (in vacante)?
trebuie sa obtineti o alta hotarare, va adresati pt asta judecatoriei de pe raza domiciliului copilului.
Trebuie să iniţiaţi un nou proces. Nu cred că veţi obţine o sentinţă conform doleanţelor dvs. deocamdată, fiindcă aceste sentinţe se bucură de autoritatea lucrului judecat relativă şi, conform art.403 Cod Civil, modificarea măsurilor stabilite de instanţă se poate face dacă s-au schimbat condiţiile avute în vedere la ultima judecată. Trebuia să cereţi aceste lucruri în procesul de divorţ.
Ultima modificare: Vineri, 30 Septembrie 2016
Martonze, utilizator
Real, ce sanse am de castig? Nu mi se pare normal, nu sunt "sac fara fund" si uneori ma asigur prin plata in natura (justificata chiar cu facturi/bonuri) ca ei sunt beneficiarii directi ai banilor.

Alte discuții în legătură

Pensie de întreținere în perioada de vacanță: se poate întrerupe plata când copilul e la părintele nerezident? Miki&dede Miki&dede # Mihaela 07mai 2018 Buna ziua. Sotul meu are o fetita de 5ani din prima casatorie. Plateste pensia alimentara lunar si nu a intarziat niciodata cu plata ... (vezi toată discuția)
Stabilire domiciliu minori in strainatate 3maria3 3maria3 Buna ziua, sunt mama a 3 baieti de 7,8 si 9 ani. Am divortat amiabil de tatal lor acum 4 ani, autoritate parinteasca comuna, domiciliu la mine in Romania. ... (vezi toată discuția)
Părintele nerezident cere înapoi pensia de întreținere pentru perioada de vacanță cât minorul a stat la el. sunt obligată să i-o dau? Julieta juli Julieta juli Bună ziua. Sunt divorțata de aproape 7 ani cînd avea copilul 10 luni. Fata este facuta prin inseminare cu sperma de la donator(recunoscută de de fostul ... (vezi toată discuția)