Bună ziua. Sunt divorțata de aproape 7 ani cînd avea copilul 10 luni. Fata este facuta prin inseminare cu sperma de la donator(recunoscută de de fostul soț)pînă în aprilie 2018 avea pensia de 450 ron,din mai i sa dublat pensia la 900 ron printr-o simplă scrisoare făcut serviciului unde lucrează.El ia fața 2 săptămîni in vacanta de vara in luna august și îmi reproșează că îi sunt datoare cu 450 ron pt cele 2 săptămîni cit sta fața la el in vacanță. Asa este ii sunt datoare sau nu.Eu stiu ca atîta timp cît sta copilul la el și în vacanță și în wechend este obligat să o întrețină iar daca copilul cere ceva...Să îi cumpere. Multumesc frumos
Martonze
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
Dacă hotărârea judecătorească nu prevede plata pensiei alimentare de către dvs. în perioada cât este în vacanţă la el copilul, legal nu îi datoraţi nimic. Dacă e să o luăm aritmetic, 2 săptămâni de intreţinere înseamnă 450 lei în cazul dvs., pe care domnul nu ar trebui să-i plătească, dimpotrivă, dvs. ar trebui să-i plătiţi 25% din venitul dvs, calculat pentru jumătate de lună.
Nu prevede nimic.din contra fata ia cîștigat 25%din salariu.chiar dacă îi creste sau ii scade salariu ea primește tot 25%.dar atunci cit de mirsav poate fii?
Martonze
Utilizator 4din 4 utilizatori consideră acest răspuns util
Doamnă, 25% din salariul lui poate fi mai mare sau mai mic, în funcţie de cum salariul creşte sau scade, aşa cum aţi scris mai sus.Atunci de ce e mârşav?