avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 642 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Sechestrare de bunuri
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Sechestrare de bunuri

Ma confrunt cu cea mai mare problema din viata mea.Am stat in chirie la o doamna care dupa 2 ani se trezeste sa ma arunce in strada fara sa ma anunte din timp.Desi platesc tot ce am restante se gandeste ca as mai avea sa platesc si consumul de apa calda si apa rece din luna ianuarie pana in prezent.Precizez faptul k nu am stat doar eu ,avand si colege de ap ,insa doar eu cu inca o colega am ramas singurele bune de plata.Suma de plata este de 4000 lei .Bineinteles ca doamna nu binevoieste sa ne inapoieze lucrurile pe motiv ca vrea banii si apoi lucrurile.
Cum pot sa imi iau lucrurile inapoi,si cum as putea sa dovedesc cu nu am consumat noi asa de mult si k o parte din vina ii apartine proprietarei datoritei instalatiei proaste si a scurgerilor de apa cauzate de nefunctionarea robinetelor.
Tin sa precizez ca nu am incheiat nici un contract la notariat cu ea.
Cum as putea sa imi recuper
Proprietara este in culpa pentru ca nu a incheiat un contract de inchiriere cu chiriasi, iar chiriasii sunt complice ca nu au obligat-o sa incheie acel contract! Ce sa dovediti, ca nu ati consumat acea cantitate de apa rece/calda din ianuarie si pana in prezent pentru care aveti de platit 4000 lei, atata vreme cat sunteti la indemana proprietarei? Incercati la asociatia de proprietari sa obtineti datele cu privire la consumul de apa rece/calda din ianuarie si pana in prezent, daca proprietara a achitat facturile in aceasta perioada si valoarea acestora! Retinerea lucrurilor personale de catre proprietara in contul unei datorii este abuziva! Obtineti datele respective si dupa aceea...
Nu are dreptul de a va retine lucrurile.
E vorba de o retinere fara drept.
Puteti face o plangere penala la politie.
stat in chirie la o doamna care dupa 2 ani se trezeste sa ma arunce in strada fara sa ma anunte din timp.Desi platesc tot ce am restante se gandeste ca as mai avea sa platesc si consumul de apa calda si apa rece din luna ianuarie pana in prezent.Precizez faptul k nu am stat doar eu ,avand si colege de ap ,insa doar eu cu inca o colega am ramas singurele bune de plata.Suma de plata este de 4000 lei .Bineinteles ca doamna nu binevoieste sa ne inapoieze lucrurile pe motiv ca vrea banii si apoi lucrurile.

Retinerea de bunuri (daca nu e stipula in contract ) conduce la savarsirea infractiunii de abuz de incredere , sanctionata la plangerea penala prealabila , depusa in termen de 2 luni de la exercitarea actelor ilicite.
Insa pentru neplata utilitatilor , va poate actiona in instanta , putand percepe si daune interese.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sechestrare de bunuri deeacovrig deeacovrig Ma confrunt cu cea mai mare problema din viata mea.Am stat in chirie la o doamna care dupa 2 ani se trezeste sa ma arunce in strada fara sa ma anunte din ... (vezi toată discuția)
Reclamatie adina83 adina83 Buna ziua.As dori sa stiu unde poate fii reclamat pentru un proprietar care timp de un an de zile a inchiriat un apartament cu centrala termica, ... (vezi toată discuția)
Apometru Claudiu_1010 Claudiu_1010 Stau cu chirie intr-un apartament cu centrala pe gaz. De la centrala vine o conducta de apa calda pana la baie, unde a fost lasat un apometru in functiune. ... (vezi toată discuția)