Ma confrunt cu cea mai mare problema din viata mea.Am stat in chirie la o doamna care dupa 2 ani se trezeste sa ma arunce in strada fara sa ma anunte din timp.Desi platesc tot ce am restante se gandeste ca as mai avea sa platesc si consumul de apa calda si apa rece din luna ianuarie pana in prezent.Precizez faptul k nu am stat doar eu ,avand si colege de ap ,insa doar eu cu inca o colega am ramas singurele bune de plata.Suma de plata este de 4000 lei .Bineinteles ca doamna nu binevoieste sa ne inapoieze lucrurile pe motiv ca vrea banii si apoi lucrurile.
Cum pot sa imi iau lucrurile inapoi,si cum as putea sa dovedesc cu nu am consumat noi asa de mult si k o parte din vina ii apartine proprietarei datoritei instalatiei proaste si a scurgerilor de apa cauzate de nefunctionarea robinetelor.
Tin sa precizez ca nu am incheiat nici un contract la notariat cu ea.
Cum as putea sa imi recuperez bunurile???
Va multumesc din suflet!
In conditiile in care nu exista incheiat in forma scrisa contract de inchiriere,cu drepturi si obligatii,reciproc asumate ,va fi foarte greu pentru ambele parti sa dovedeasca eventuale pretentii.Lipsa documentului care sa justifice pretentiile financiare ale proprietarei ,conduce la imposibilitatea dovedirii de ambele parti, a consumului real ca si efectuarea de plata lunara in ceea ce va priveste.. In conditiile inexistentei de document care sa prevada modalitatile de plata,eventual alte masuri convenite pentru recuperare sume ,retinerea bunurilor ce apartin dvs si colegei nu are baza legala
Aveti la dispozitie ori, intelegerea amiabila ,care in cazul de fata se pare ca nu mai poate fi invocata,fie depunerea de plangere la sectia de politie in raza careia se afla locatia,sub aspectul sechestrarii de bunuri
Referitor la posibilitatea dovedirii consumului real,mai ales in situatia existentei de defectiuni la baterii,din nou va confruntati cu o problema care dupa 2 ani de zile de locuit cu chirie ,va probeaza dezinteresul pentru repararea bateriilor care ar fi indepartat o posibila sursa a surplusului de apa tranzitata prin contoare .Inainte de a demara depunerea de plangee la politie ,mai incercati o discutie concreta si daca nu se ajunge la o intelegere ,ar fi de preferat sa ii comunicati ca pentru recuperarea bunurilor,urmeaza sa solicitati implicarea autoritatilor competente.
Succes si mai multa precautie in viitor.
Index apometre
ciancu
As avea mare nevoie de un sfat. La asociatia de locatari de care apartin, in ultimele doua luni, la toti locatarii sunt adaugati multi metri cubi de apa ... (vezi toată discuția)