freeelis a scris:
Nu are cum sa i se piarda din vechime pentru ca a lucrat cu timp partial ... fostul art.103 alin.3 C.mun. se refera la stagiu de cotizare la sistemul public de asigurări sociale si nicidecum la vechimea in munca.
M-am exprimat gresit,este vorba despre stagiul de cotizare care se diminueaza pt acea perioada si nu despre vechime!
@blondu106:
"In cazul acesta unde pot sa ma adresez si cine poate sa-mi rectifice greseala si sa-mi recalculeze vechimea corecta , deoarece unitatea la care am lucrat si anume S.C Universul S.A ,s-a desfiintat in 2008 ?"
Dvs sunteti interesat de vechime in vederea stabilirii unor drepturi salariale (calcul spor vechime de ex) sau de "vechime"pt pensie ,am pus ghilimele pt ca in prezent la pensie discutam despre stagiul de cotizare si nu mai operam cu notiunea de vechime in munca.
1. Daca sunteti interesat de vechime in munca ca atare ,pt a vi se stabili la actualul loc de munca un spor de vechime,atunci
in perioada 1octombrie 1987-1martie 2008 ati cumulat 20 de ani si 5 luni vechime in munca ,faptul ca ati desfasurat activitate in acest interval si cu fractiune de norma nu influenteaza cu nimic ! Angajatorul actual are obligatia de a va recalcula vechimea integrala corect,pana in prezent,pe baza inscrisurilor din cartea de munca si puteti sa solicitati in scris acestuia sa o faca !
2. Daca insa va refereati la stagiul de cotizare la pensii(vechimea pt pensie) atunci trebuie sa aveti in vedere ca in intervalul
18 mai 2003-1 martie 2008,adica 4 ani 9 luni si 13 zile,cat ati prestat cu 6 ore,
in perioada 18mai 2003- 5iulie 2005, stagiul se calcula proportional cu timpul lucrat ,astfel ca la 12 luni lucrate cu 6 ore se iau in calcul doar 9 luni stagiu,si de aici "pierderea de vechime"despre care spuneati dvs
3. In cartea de munca inregistrarea este facuta corect !