avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1054 soluții astăzi

Joi, 6 februarie, are loc evenimentul: AI Act: De la reglementare la implementare - Ghid practic de conformare pentru companii. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Eroare de inregistrare in cartea de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Eroare de inregistrare in cartea de munca

Doresc ajutor intr-o problema.M-am angajat in 1987la tipografia Informatia Bucurestiului din str.Brezoianu cu contract pe perioada nedeterminata si program normal de 8 ore,pana in luna 05.2003 cand am trecut la program de 6 ore in temeiul prevederilor art.104 al.1.din C.M lucrand pana pe data de 1. 03.2008 cand a incetat C.M.,avand 20ani si 5 luni vechime.In 2013 m-am reangajat la o alta unitate unde am pierdut 1an si 9 luni din vechime,pe motiv ca am avut program de 6 ore.Citind un articol postat de dvs.in legatura cu programul de 6 ore am recitit cartea de munca unde am descoperit o greseala si anume in loc de articolul 104 alineatul 1 este trecut articolul 101 alineatul 1 iar in deciziea nr. 28 din 14 .05.2003 este trecut art 104 al 1.Cum procedez,cine imi poate rectifica greseala din cartea de munca si cum imi pot recapata anii de vechime pierduti. Mentionez ca dupa 1990 tipografia si-a schimbat denumirea in SC Universul SA si s-a desfiintat in 2009.
Cel mai recent răspuns: blondu106 , utilizator 18:36, 3 Octombrie 2016
freeelis a scris:

Nu are cum sa i se piarda din vechime pentru ca a lucrat cu timp partial ... fostul art.103 alin.3 C.mun. se refera la stagiu de cotizare la sistemul public de asigurări sociale si nicidecum la vechimea in munca.

M-am exprimat gresit,este vorba despre stagiul de cotizare care se diminueaza pt acea perioada si nu despre vechime!

@blondu106:
"In cazul acesta unde pot sa ma adresez si cine poate sa-mi rectifice greseala si sa-mi recalculeze vechimea corecta , deoarece unitatea la care am lucrat si anume S.C Universul S.A ,s-a desfiintat in 2008 ?"

Dvs sunteti interesat de vechime in vederea stabilirii unor drepturi salariale (calcul spor vechime de ex) sau de "vechime"pt pensie ,am pus ghilimele pt ca in prezent la pensie discutam despre stagiul de cotizare si nu mai operam cu notiunea de vechime in munca.

1. Daca sunteti interesat de vechime in munca ca atare ,pt a vi se stabili la actualul loc de munca un spor de vechime,atunci in perioada 1octombrie 1987-1martie 2008 ati cumulat 20 de ani si 5 luni vechime in munca ,faptul ca ati desfasurat activitate in acest interval si cu fractiune de norma nu influenteaza cu nimic ! Angajatorul actual are obligatia de a va recalcula vechimea integrala corect,pana in prezent,pe baza inscrisurilor din cartea de munca si puteti sa solicitati in scris acestuia sa o faca !

2. Daca insa va refereati la stagiul de cotizare la pensii(vechimea pt pensie) atunci trebuie sa aveti in vedere ca in intervalul 18 mai 2003-1 martie 2008,adica 4 ani 9 luni si 13 zile,cat ati prestat cu 6 ore, in perioada 18mai 2003- 5iulie 2005, stagiul se calcula proportional cu timpul lucrat ,astfel ca la 12 luni lucrate cu 6 ore se iau in calcul doar 9 luni stagiu,si de aici "pierderea de vechime"despre care spuneati dvs

3. In cartea de munca inregistrarea este facuta corect !
Ultima modificare: Luni, 3 Octombrie 2016
ContSters400311, utilizator
Va multumesc pentru recomandari!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Eroare de inregistrare in cartea de munca din data de 30 sept.2016 blondu106 blondu106 Buna seara, in cartea de munca scrie: incadrat cu program de lucru de 6 ore conform art. 101/1 C.M data de 19.05.2003 , iar in decizia in baza careia s-a ... (vezi toată discuția)
Vechime in munca contract partial addaad addaad Cum se calculeaza vechimea in munca la contractele cu timp partial? Potrivit prevederilor art. 16 alin. (4) din Legea 53/2003 - Codul muncii, republicata, ... (vezi toată discuția)
Cim part time si vechimea in munca Vilcu Gina Vilcu Gina Buna ziua .As dori sa stiu daca mai sunt in vigoare prevederile OUG 65/2005,astfel : \'\"Incepand cu data de 1 iulie 2005 , perioada in care o persoana a ... (vezi toată discuția)