avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 933 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Diferenta suprafata teren
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Diferenta suprafata teren

Buna seara , am o nelamurire si as dori sa stiu daca se mai poate face ceva in acest caz.

In urma cu 18 ani , parintii mei au cumparat o casa la tara .
In acea zona curtile sunt perfect dreptunghiulare , latura estica avand aceeasi lungime cu cea vestica , cea nordica egala cu cea sudica .
Invecinati fiind: E - drum comunal, S - vecin X, V - vecin Y, N - vecin Z .

Mica problema consta in faptul ca nelocuind nimeni aici inainte, vecinul din Vest , cu scopul de a lua niste pomi , a impins gardul din partea Sudica cu aproximativ 3 metri . Astfel ca a noastra curte nu mai este dreptunghiulara ci partea sudica este cu 3 metri mai ingusta decat cea nordica .

La momentul cand s-au facut masuratorile pentru acea schita a actului de vanzare cumparare , parintii nu au fost in tara , domnul cu masuratorile fiind ajutat/indrumat de o alta ruda , masuratoarea fiind facuta pe gardul mutat , nu cum era el initial .

Asadar , in actele vechi latura sudica este egala cu cea nordica, in actele noi latura sudica este mai mica cu 3 metri decat cea nordica.

Din cate stim noi dupa ce am cumparat , vecinul din vest nu a mai facut masuratori sau ceva oficial prin care sa isi insuseasca si cei 3 metri .

In concluzie , noi fizic avem suprafata din acte , vecinul are 3 metri in plus fata de ceea ce are in acte .

Se mai poate face ceva sa redobandim cei 3 metri ?
Daca da, ar fi costisitor ? ( nu de alta dar in alta succesiune unde trebuia sa mostenim 17 ari , avocatul si toate procedurile ne costau cam cat am fi cumparat aprximativ 2 hectare :)) :)) )

Multumesc.
Cel mai recent răspuns: BEJENARU PETRU , Expert judiciar 08:28, 1 Octombrie 2016
Daca asa stau lucrurile dupa descriere, deschideti actiune civila pentru stabilirea granitelor. Cheltuielile ocazionate se recupereaza. Deci nu pirdeti ci castigati terenul ce a fost luat voit. Succes.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Regim inaltime cladiri alina2017 alina2017 Buna ziua, Locuiesc la tara unde am o casa construita pe un teren in panta.Vecinii din partea de sus,latura sudica a casei mele au demolat de curand o casa ... (vezi toată discuția)
Inaltime gard intre vecini EmilS EmilS Bună ziua, aş vrea să aflu mai clar care este înălţimea maximă pe care o poate avea un gard între două proprietăţi (este vorba de curţi, nu ... (vezi toată discuția)
Construcții - afectarea vecinilor dorinache dorinache Locuiesc într-un oraș în care casele sunt lungi si sunt foarte apropiate iar curțile de aproximativ 4,5-5 metri și la fel de lungi ca și casele,iar ... (vezi toată discuția)