avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 514 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Legislaţie europeană, CEDO, UE, ... Azil politic SUA pe Orientare Sexuala?!
Discuție deschisă în Legislaţie europeană, CEDO, UE, proceduri europene

Azil politic SUA pe Orientare Sexuala?!

Buna ziua, pe scurt este in felul urmator, mama mea este de alta orientare sexuala. Noi locuim undeva la tara, din pacate s-a aflat ca ea ar fi "diferita" si vorba s-a dus repede. Am fost amenintati, injurati si am primit fel si fel de "denumiri".

Care ar fi sansele ca ea sa primeasca azil politic pe orientare sexuala, din moment ce nu avem din pacate dovezi palpabile ca ea este persecutata [certificat medicolegal, articole prin ziar, s.a.m.d] ci doar marturiile noastre.

De ce SUA? Pentru ca oamenii de acolo dupa cum probabil stiti sunt mult mai deschisi spre alte orientari sexuale si exista LEGI care pot proteja un om cum este mama. PS: Imi pare rau daca am postat in rubrica gresita, chiar nu stiu unde altundeva sa postez. Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: tgeorgescu , utilizator 01:44, 4 Octombrie 2016
Nu cred ca se poate în SUA.

Poate încerca în Olanda.
Nu cred ca se va putea pe azil politic dar poate încerca pe discriminare.

Căți ani are?
52 de ani. Ideea cu SUA este ca ea se pricepe din cate am reusit eu s-o invat la engleza destul de bine si ma gandesc eu ca s-ar integra mult mai bine in tari unde se vorbeste engleza.

Cred ca inteleg de ce dvs sugerati Olanda si spuneti ca ar fi mai usor dar si in SUA in ultimii 5 ani din ce am vazut pe la televizor si internet la stiri s-au legalizat in multe state casatoriile intre persoanele de acelasi sex deci implicit exista si legi care ii protejeaza.

De asemenea si un link: [ link extern ]
Ultima modificare: Sâmbătă, 1 Octombrie 2016
ravaell, utilizator
Azil politic se poate solicita numai când ești persecutat de statul în care trăiești pentru orientarea politică, pentru declarații politice contra adversarilor din partidul de guvernământ.
Orientarea sexuală nu este orientare politică, și în plus nu este persecutată de autorități ale statului.
Numai în cazul că ar fi arestată, amendată, condamnată penal la pedeapsă..., pentru orientarea ei, ar putea invoca cere de azil pentru discriminare(nu politic), lucru exclus în România.
Ultima modificare: Duminică, 2 Octombrie 2016
Dapix, utilizator
Se acorda azil politic pentru persecutii de orientare sexuala. Dar tarile UE nu acorda azil politic cetatenilor europeni. Asa ca Olanda cade drept azil politic. In schimb va puteti muta in Olanda si daca are de munca are automat si drept de sedere. Atat ca nu veti beneficia de social, va trebui sa reziste prin munca proprie. Bine, toti locuitorii Olandei au dreptul la niste sume de bani (toeslaguri), dar nu va bazati doar pe ele, ca nu se poate trai doar din ele.

In general, acordarea de azil politic e o tevatura intreaga: trebuie sa raspunzi corect la intrebari ca: ce uniforme purtau fortele care te-au persecutat? Cat ai fost inchis/torturat si unde? Asta a lasat urme? Cum ii chema pe temniceri? Pot alte persoane confirma povestea ta? Trebuie sa povestesti totul, dand detalii peste detalii. Daca te incurci in explicatii, adio azil politic.

In general, Romania este considerata tara sigura. Si normal ca daca mutarea la Bucuresti, Iasi, Cluj, Constanta, etc. ar rezolva situatia de "persecutie" nu va fi nimeni nebun sa va acorde azil politic in alta tara.

Ca urmare apreciez sansele de a primi azil politic drept aproape nule. De ex. o americanca a cerut azil politic in Olanda si functionarii radeau in hohote de motivele ei de azil.

Sfatul meu ar fi sa apeleze la asociatiile LGBT sau de drepturile omului pentru a va aranja mutarea la oras, eventual si o slujba. Asta ar avea mai multi sorti de izbanda.
Ultima modificare: Marți, 4 Octombrie 2016
tgeorgescu, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Azil politic canada Catalin PMM Catalin PMM Salut ma numesc Catalin si doresc sa cer azil politic in Canada ma aflu aici Deja , Mentionez ca am foarte multe motive sa nu revin in tara ( Romania) Am 20 de ... (vezi toată discuția)
Egiptean cerere azil politic - formalitati, drepturi, cetatenie romana wolfususro wolfususro Sunt un student la doctorat din Egipt. Dupa cum stiti acolo este un mic razboi. Doresc sa stiu urmatoarele intrebari: 1 Ce sanse am daca aplic pentru ... (vezi toată discuția)
Reținerea documenteleor in canada !! ajutor !! GRoxana GRoxana Buna ziua , Am intrat ca refugiat in Canada împreuna cu soția și fiica mea in data de 17 .01.2019 , actele (pașaportul , buletinul ) ne au fost oprite de ... (vezi toată discuția)