avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 907 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Restructurare post
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Restructurare post

Buna ziua!
Lucrez intr-o multinationala, pe un post de junior , iar de cateva saptamani tin si locul unei colege care a plecat in prenatal.De curand am aflat ca mi se va restructura pozitia.Care ar fi variantele sa pot trece pe pozitia colegei ramasa vacanta pana la intoarcerea acesteia ?Din cate stiu, nu imi pot schimba contractul de munca din perioada nedeterminata in perioada determinata.
elena1233 a scris:

.....
Care ar fi variantele sa pot trece pe pozitia colegei ramasa vacanta pana la intoarcerea acesteia ?Din cate stiu, nu imi pot schimba contractul de munca din perioada nedeterminata in perioada determinata.

In situatia mentionata de dvs, pasii ar fi :
1. incetarea vechiului c.i.m.

2. incheierea unui nou c.i.m pe durata determinata pana la revenirea din CCC a colegei dvs.
Art. 83 C.mun.
Contractul individual de munca poate fi incheiat pentru o durata determinata numai in urmatoarele cazuri:
a) inlocuirea unui salariat in cazul suspendarii contractului sau de munca, cu exceptia situatiei in care acel salariat participa la greva;
....

Posibilitatea de schimbare a duratei c.i.m. exista doar teoretic , intrucat legea nu interzice asa ceva . Insa , practic - aici ma refer la inregistrarea modificarii in programul REVISAL - acest lucru nu este posibil.

Art. 41 C.mun.
(1) Contractul individual de muncă poate fi modificat numai prin acordul părţilor.
(2) Cu titlu de excepţie, modificarea unilaterală a contractului individual de muncă este posibilă numai în cazurile şi în condiţiile prevăzute de prezentul cod.
(3) Modificarea contractului individual de muncă se referă la oricare dintre următoarele elemente:
a) durata contractului;
...

elena1233 a scris:

Lucrez intr-o multinationala, pe un post de junior , iar de cateva saptamani tin si locul unei colege care a plecat in prenatal.De curand am aflat ca mi se va restructura pozitia.Care ar fi variantele sa pot trece pe pozitia colegei ramasa vacanta pana la intoarcerea acesteia ?

Solicitati sa vi se intocmeasca un contract de munca,cumul de functii pe acel post,pe care lucrati deja din cate deduc, pt perioada determinata.
Cand postul va fi restructurat si contractul va inceta pt postul de baza,veti ramane cu cel de-al doilea contract de munca pe perioada cat titulara postului se afla in ccc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Angajare pe perioada suspendarii cim AliceS AliceS Buna ziua, Daca un salariat se afla in concediu medical pe o perioada de 1 an de zile, pentru care i se plateste indemnizatie de c.m., angajatul fiind grav ... (vezi toată discuția)
Modificare ilegală contract de muncă dani_cek dani_cek Bună ziua. Sunt angajat la o multinationala din Brasov pe o perioada nedeterminata, contractul este semnat in februarie 2017 pentru un post de asistent ... (vezi toată discuția)
Expirare primul contract pe perioada determinata Dana_Mon Dana_Mon Inteleg ca la revenirea pe post a titularului, persoana angajata pe perioada determinata poate fi trecuta pe un alt post, prin act aditional. Acest act ... (vezi toată discuția)