Inteleg ca la revenirea pe post a titularului, persoana angajata pe perioada determinata poate fi trecuta pe un alt post, prin act aditional. Acest act aditional este echivalent cu alt contract (al doilea din seria celor 3 permise) ?
Persoana angajata pe perioada determinata poate fi trecuta pe un alt post, prin incheierea unui act aditional.
Actul aditional nu este echivalent cu incheierea unui nou c.i.m. .... incheierea unui nou c.i.m. presupune incetarea c.i.m. vechi si incheierea altuia nou.
va multumesc; mai am o intrebare, va rog. Se poate angaja un persoana , avand functia de inginer pe perioada determinata pe postul suspendat al unei mamici, care, sa zicem, este biolog (in cadrul aceleiasi sectii) ?
Sunteti f amabil; nu sunt sigura ca inteleg intrebarea dvs. Functia persoanei nou angajate este inginer, iar postul temporar ocupat (postul suspendat), aprobat prin statul de functii, este de biolog. Este posibil ?
De ce imi pun aceasta intrebare ? Cred ca ideea angajarii pe perioada deteminata este aceea de umple, temporar, un gol, generat de absenta mamicii, si nu de a profita sa mai angajam pe cate unii ...
Daca ne raportam la continutul art.83 lit.a C.mun. , si anume : Contractul individual de munca poate fi incheiat pentru o durata determinata numai in urmatoarele cazuri: a) inlocuirea unui salariat in cazul suspendarii contractului sau de munca, cu exceptia situatiei in care acel salariat participa la greva .. atunci angajarea trebuie sa se faca pe postul detinut de persoana al carei c.i.m. este suspendat