avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 827 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... expirare primul contract pe perioada determinata
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

expirare primul contract pe perioada determinata

Inteleg ca la revenirea pe post a titularului, persoana angajata pe perioada determinata poate fi trecuta pe un alt post, prin act aditional. Acest act aditional este echivalent cu alt contract (al doilea din seria celor 3 permise) ?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:14, 17 August 2012
Persoana angajata pe perioada determinata poate fi trecuta pe un alt post, prin incheierea unui act aditional.

Actul aditional nu este echivalent cu incheierea unui nou c.i.m. .... incheierea unui nou c.i.m. presupune incetarea c.i.m. vechi si incheierea altuia nou.
va multumesc; mai am o intrebare, va rog. Se poate angaja un persoana , avand functia de inginer pe perioada determinata pe postul suspendat al unei mamici, care, sa zicem, este biolog (in cadrul aceleiasi sectii) ?
Da, se poate angja o astfel de persoana .. functia va fi aceeasi?
Sunteti f amabil; nu sunt sigura ca inteleg intrebarea dvs. Functia persoanei nou angajate este inginer, iar postul temporar ocupat (postul suspendat), aprobat prin statul de functii, este de biolog. Este posibil ?
De ce imi pun aceasta intrebare ? Cred ca ideea angajarii pe perioada deteminata este aceea de umple, temporar, un gol, generat de absenta mamicii, si nu de a profita sa mai angajam pe cate unii ...
Daca ne raportam la continutul art.83 lit.a C.mun. , si anume : Contractul individual de munca poate fi incheiat pentru o durata determinata numai in urmatoarele cazuri:
a) inlocuirea unui salariat in cazul suspendarii contractului sau de munca, cu exceptia situatiei in care acel salariat participa la greva .. atunci angajarea trebuie sa se faca pe postul detinut de persoana al carei c.i.m. este suspendat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concurs pentru ocuparea unui post intr-o institutie publica raluca.neagu88 raluca.neagu88 Daca in prezent lucrez intr-o institutie publica pe perioada deteminata pe un post de referent insa doresc sa sustin un concurs pentru ocuparea altui post, ... (vezi toată discuția)
Modificarea temporara a felului muncii keymc keymc Daca si angajatorul si angajatul sunt de acord ca pentru o perioada determinata angajatul sa indeplineasca o alta functie de executie decat cea specificata ... (vezi toată discuția)
Concediere abuziva - dosar instanta Andreiiug Andreiiug Buna ziua. As dori sa stiu ce sanse am daca ajung in instanta pe urmatoarea speta: (pot oferi mai multe informatii in privat): Pe 01.09.2018 am fost trecut ... (vezi toată discuția)