avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 702 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... concediere abuziva - dosar instanta
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

concediere abuziva - dosar instanta

Buna ziua.
As dori sa stiu ce sanse am daca ajung in instanta pe urmatoarea speta:
(pot oferi mai multe informatii in privat):
Pe 01.09.2018 am fost trecut din functia de Inginer in ceea de gestionar depozit, motivul fiind reorganizarea depratmentului si inexistenta unui post pe masura pregatirii mele. Actul aditional l-am semnat pe 28.09.2018. El are doar inscrisa data la care cica ar fi fost intocmita. Alt nr de intrare/iesire nu are ca sa pot dovedi data la care l-am semnat in realitate.
Precizez ca firma incepand de pe 31.07.2018 a publicat mai multe anunturi pe siteuri de specialitate pentru a angaja Inginer tehnolog - in cadrul deprtamentului in care am lucrat. Nu mi s-a adus la cunostiinta acest lucru si nici nu s-a facut o recrutare interna. Am aplicat pentru acest post. Cu data de 01.10.2018 am fost reincadrat ca Inginer in acelasi deprtament dar dupa ce m-au fortat sa semenz o cerere de incetare a contractului de munca ca gestionar(28.09.2018). In perioada cat am activat ca gestionar nu mi s-a facut nici un instructuaj specifi, nu am semnat nici o fisa de post, nu am primit nici un e.i.p specific. In pontaj pe luna septembrie tot ca personal TESA apar pe administrativ.
Acum sunt in perioada de proba de 3 luni,
Nici la data prezenta nu am primit fisa postului.
In data de 15.10.2018 firma a postat alt anunt ca se cauta inginer tehnolog, Se fac presiuni asupra mea sa cedez.
Desi postul actual este 90% din cel vechi ocupat, in situtia in care nu se doreste prelungirea contractului - mai ales ca angajatorul nu trebuie sa se justifice - cum ma pot apara?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:56, 4 Noiembrie 2018
Aveti c.i.m. pe durata determinata sau nedeterminata ?
nedeterminata
Este un nou c.i.m. ? ...., intrucat citez : ".. dar dupa ce m-au fortat sa semenz o cerere de incetare a contractului de munca ca gestionar..."
da este un nou c.i.m. au spus ca nu ma pot trece din psot de gestionar in post de inginer fara incetarea contractului de gestionar. - din postul de inginer m-au trecut in post de gestionar prina ct aditional de modificare a c.i.m.ului.
Presupun ca ei apeleaza la Art.32 C.mun. - ca si cum as debuta intr-o noua functie.
Precize ca vechea incadrare COR era ceea de Inginer mecanic, iar noua incadrare COR este tot Inginer mecanic. Difera functia. Inainte era Inginer Proces ( desi pe actul aditional de modificare tot INGINER MECANIC este trecut) iar acum sunt INGINER TEHNOLOG.
Ultima modificare: Duminică, 4 Noiembrie 2018
Andreiiug, utilizator
Nu inteleg .. ori este doar modificare de functie ori incetare a c.i.m. si incheierea unuia nou ?

Alte discuții în legătură

Modificare încadrare loc de munca fără acordul salariatului. nu am semnat și nu voi semna actul adițional, cum pot rezolva această situație? andrugrasu andrugrasu Buna ziua. [b]In data de 31.08.2018[/b] am fost instintat ca departamentul meu se va reorganiza si ca in loc de functia pe care eram incadrat - inginer ... (vezi toată discuția)
Noutati ru mitrofan emilia mitrofan emilia buna ziua! daca s-a facut corectia in revisal a functiilor conform COR trebuie facut act aditional la salariatii carora li s-a modificat? ex. din tamplar in ... (vezi toată discuția)
Incadrare pe post inginer fara diploma de licenta mediterr mediterr Buna ziua, Am situatia urmatoare: Directorul a decis sa angajeze un inginer constructii hidro ca ar fi avut nevoie in structura sa. Mi-a reprodus toate ... (vezi toată discuția)