avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 696 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Modificare încadrare loc de munca fără acordul ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Modificare încadrare loc de munca fără acordul salariatului. Nu am semnat și nu voi semna actul adițional, cum pot rezolva această situație?

Buna ziua.
In data de 31.08.2018 am fost instintat ca departamentul meu se va reorganiza si ca in loc de functia pe care eram incadrat - inginer mecanic - mi se poate oferi doar un post de gestionar.
Efectul deciziei urmand a fi aplicat incepand cu data 01.09.2018
In data de 12.09.2018 cand am fost sa imi iau fluturasul mi s-a inmanat sa semnez actul aditional cu modificarea propusa.
Data incheierii inscrisa pe el este 31.08.2018.
Nu am semnat si nici nu voi semna.
Insa in Revisal s-a facut modificarea incadrarii din inginer mecanic in gestionar, fara a avea acordul meu sau actul aditional semnat.
In paralel cu acest lucru incepand de pe 31.07.2018 firma a dat anunturi pe tot feluri de siteuri de joburi cum ca angajeaza inginer tehnolog - 90% din postul meu.
Bineanteles ca am aplicat si eu desi intern nu s-a afisat nici un anunt in acest sens pentru recrutare. Nu am primit raspuns.
Daca pana pe 15.10.2018 cand teoretic mi se va da fluturasul cu noua incadrare nu se ia decizia radierii incadrarii pe functia de gestionar ce pot face pentru a mi se da la plata salariul conform incadrarii corecte?
Daca se va lua deciza concedierii atunci sa mi se dea preaviz , dar eu nu semnez acest act aditional.
Precizez ca explicatia a fost mutarea in alt post ca urmare a reorganizarii - nu am fost sactionat disciplinar cu retrogadare, si nici nu s-a luat aceasta decizie pentru protectia salariatului (evident).
Ultima modificare: Sâmbătă, 22 Septembrie 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 08:12, 21 Septembrie 2018
Puteti sesiza ITM-ul , dar si promova in acelasi timp o actiune in instanta pentru a nu interveni decaderea din dreptul de a contesta modificarea.

la ce va referiti cu "decaderea din dreptul de a contesta modificarea." ? exista o limita de timp pe care trebuie sa o respect pentru a sesiza itmul sau pentru a actiona in instanta?
Pentru a actiona in instanta exista un anumit termen - 45 de zile calendaristice de la data la care cel interesat a luat cunoștință de măsura dispusă.
Ultima modificare: Joi, 20 Septembrie 2018
Cornel Vasile, Consilier juridic
si cum se poate proba data daca pe inscris- actul aditional - apare data de 31.08.2018 si fizic si faptic mi-a fost dat pe 12.09.2018? nu are numar de inregistrare in registru de intrari/iesiri documente. intreb ca sa pot calcula cele 45 de zile.
Cand ati semnat actul aditional ?

Alte discuții în legătură

Concediere abuziva - dosar instanta Andreiiug Andreiiug Buna ziua. As dori sa stiu ce sanse am daca ajung in instanta pe urmatoarea speta: (pot oferi mai multe informatii in privat): Pe 01.09.2018 am fost trecut ... (vezi toată discuția)
Reorganizare departament post oferit Andreiiug Andreiiug Buna ziua din 2016- pana pe 31.08.2018 am ocupat funcatia de Ingienr proces in cadrul unui departament de productie. Pe 31.08. am fost instiintat ca ... (vezi toată discuția)
Revisal mario4422 mario4422 Ce se întâmplă dacă nu s-a trecut in revisal salariul brut de acum doi ani? Cine trebuie tras la raspundere? Se poate vedea dacă se face modificare acum? (vezi toată discuția)