avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 530 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... cerere de chemare in judecata
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

cerere de chemare in judecata

Cererea de chemare in judecata trebuie sa cuprinde in mod obligatriu datele de idetificare a paratului?
Nu stiu nici domocoliul nici alte date ale paratului numai numele lui.
Multumesc raspunsurile
Cel mai recent răspuns: AV. GABRIELA GERBER , Avocat 22:43, 2 Octombrie 2016
Codul de procedura civila
art.194 Cuprinsul cererii de chemare in judecata
Cererea de chemare in judecata va cuprinde:

a) numele si prenumele, domiciliul sau resedinta partilor ori, pentru persoane juridice, denumirea si sediul lor. De asemenea, cererea va cuprinde si codul numeric personal sau, dupa caz, codul unic de inregistrare ori codul de identificare fiscala, numarul de inmatriculare in registrul comertului sau de inscriere in registrul persoanelor juridice si contul bancar ale reclamantului, precum si ale paratului, daca partile poseda ori li s-au atribuit aceste elemente de identificare potrivit legii, in masura in care acestea sunt cunoscute de reclamant. Dispozitiile art. 148 alin. (1) teza a II-a sunt aplicabile. Daca reclamantul locuieste in strainatate, va arata si domiciliul ales in Romania unde urmeaza sa i se faca toate comunicarile privind procesul;
.....

art. 196 Nulitatea cererii
(1) Cererea de chemare in judecata care nu cuprinde numele si prenumele sau, dupa caz, denumirea oricareia dintre parti, obiectul cererii, motivele de fapt ale acesteia ori semnatura partii sau a reprezentantului acesteia este nula. Dispozitiile art. 200 sunt aplicabile.
......

Codul de procedura civila
CAPITOLUL II
Citarea şi comunicarea actelor de procedură
Art. 167 Citarea prin publicitate
(1) Când reclamantul învederează, motivat, că, deşi a făcut tot ce i-a stat în putinţă, nu a reuşit să afle domiciliul pârâtului sau un alt loc unde ar putea fi citat potrivit legii, instanţa va putea încuviinţa citarea acestuia prin publicitate.
(3) Odată cu încuviinţarea citării prin publicitate, instanţa va numi un curator dintre avocaţii baroului, potrivit art. 58, care va fi citat la dezbateri pentru reprezentarea intereselor pârâtului.

Onorariul curatorului il veti plati dumneavoastra.
Da, cu conditia sa dovediti care sunt demersurile concrete facute in sensul aflarii domiciliului. Nu este suficient sa afirmati ca nu ii cunoasteti datele de identificare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Chemare in instanta prin ziar B_Cosmin B_Cosmin Rog sa-mi spuneti cand reclamantul trebuie sa faca publica, prin ziar, anuntarea de chemare in instanta a paratului si ce art. din codul civil o ... (vezi toată discuția)
Referitor: noua taxa de mediu gabriela_solca gabriela_solca Noua taxa de timbru poate fi atacata in instanta? (vezi toată discuția)
Buna ziua ! ma numesc silviu popa si am nevoie de un formular ... mihaias93 mihaias93 Buna ziua ! Ma numesc Silviu Popa si am nevoie de un formular de \"CERERE DE INSCRIERE a creantei in tabelul preliminar \" . Va rog sa-mi spuneti unde ... (vezi toată discuția)