Buna ziua.
Va rog sa ma lamuriti in privinta la o chestiune simpla; va trebui sa primim indemnizatia si alocatia de stat pt bebele nostru si in scrisoarea ce am primit-o ca si confirmare zicea ca indemnizatia de crestere copil oug 111/2010,este in cuantum de 1063 lei, si pe o alta foaie, zice de alocatia de stat in cuantum de 200 lei. Acum, sotia a avut incadrarea de 1050 lei, si eu am depus actele dupa 1 iulie. Ma intereseaza sa stiu daca se mai calculeaza ceva (treaba cu 85% din media veniturior nete realizate in 12 luni) sau suma finala ce o vom primi va fi 1063+200 lei. Va multumesc anticipat :)
Veti primi 1063 lei ca si indemnizatie crestere copil + 200 lei alocatie de stat.
Cand copilul va face 2 ani alocatia o sa scada la 84 lei.
Privitor la Indemnizatie: se iau in calcul orice venituri pentru care sotia a platit impozit la stat. Aici sunt incluse si bonurile de masa.
Daca sotia a avut salariu net de 1050 si a primit si bonuri de masa asta inseamna
1050 + 198 = 1248
1248 x 0.85 = 1060
(considerand ca valoarea bonurilor de masa si a salariului net a fost aceeasi in tot acest timp)
Pentru a afla valoarea exacta, ar trebui sa adunati sumele din fiecare luna (salariu net + bonuri) pentru toate cele 12 luni, impartiti la 12 si inmultiti cu 0.85.
Ar trebui sa va dea 1063 cat au zis ei.