avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 859 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... mostenire si intabulare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

mostenire si intabulare

Va rog frumos dati-mi un sfat. Care ar fi drumul cel mai scurt si etapele.
Mama soacra impreuna cu fratele ei au mostenit de la parinti 4 parcele cu suprafete variabile. S-a facut succesiunea. Intre timp, a murit fratele. Urmasii acestuia - sotia si copii nu au facut succesiunea si nici nu intentioneaza din cauza costurilor. Prin urmare , mama soacra nu se poate intabula pe terenurile care ii revin de drept, pentru ca nu s-a stabilit care jumatate din fiecare parcela ii revine.
Ce ar fi de facut ? Se poate fara instanta de judecata ? Un acord intre mama soacra si urmasii fratelui dansei ar fi bun ?
Cel mai recent răspuns: vicamircea , utilizator 21:59, 4 Octombrie 2016
Buna seara,
Este bun la notar dupa dezbaterea succesiunii de pe urma defunctului.
Altfel ... doar iesire din indiviziune la instanta.
Multumesc. Macar orientativ, cam cat ar fi costurile de succesiune pentru patru parcele care totalizeaza circa 5 ha ?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acte teren agricol: succesiune sau uzucapiune? danimik danimik In 1991 tatal meu, fratele lui si verisoara lor au facut cerere (individual) la primaria din localitate pentru retrocedarea a 12 ha de teren agricol care au ... (vezi toată discuția)
Succesiune, mostenire, proprietate Misha23 Misha23 Bunica mea a decedat cu ceva timp in urma,ea mai avea un frate si doua surori fiind decedati si acestia.Cei patru apar pe acelasi titlu avand in proprietate ... (vezi toată discuția)
Varianta optima arlandh arlandh In baza legii 18/91, dintre urmasi (fii), 2 au facut cerere pentru reconstituirea dreptului de proprietate dupa tatal lor. Titlul a fost emis pe numele ... (vezi toată discuția)