In 1982 matusa mea a vandut prin act autentic notarial o proprietate formata din casa si teren( curte) in suprafata de 600 mp. Casa era fara autorizatie si a trecut direct in patrimoniul cumparatorului, pe cand terenul aflanduse in timpul legii 58/1974 a trecut in proprietatea statului printr-o Decizie nr.... data de catre Comitetul Executiv al Consiliului Popular in care se afirma faptul ca terenul trece in proprietatea statului, iar constructia ii revine cumparatorului, dar cu drept de folosinta pentru 100 mp din curte. Decizia nu este semnata de catre Presedinte si nici de secretar, asa cum era normal, e semnata doar de sef sector urbanism. Proprietarul care a detinut casa a platit o suma de bani la stat ca sa fosloseasca terenul in toti acesti ani, si a facut o cerere la stat dupa 89 obtinand si terenul prin Ordinul Prefectului nr....cum pot lua inapoi acest teren ? pot sa dovedesc prin faptul ca decizia de expropiere nu era semnata de presedinte si nici de catre secretar...iar un act nesemnat nu e valabil? adica sa dovedesc ca statul nu a fost niciodata proprietar? .... sau poate mai exista vreo alta posibilitate. ? ....multumesc
terenul se cuvine proprietarului constructiei, nu mai aveti nici un drept asupra lui. Acesta a platit impozit si nu chirie in toti acesti ani pe acel teren, chiar daca nu era proprietar si l-a folosit. In pretul vanzarii a intrat si terenul chiar daca nu s-a mentionat in act. legea 18/91 recunoaste proprietarului constructiei, un drept de proprietate asupra terenului aferent.
Legea 58/1974
persan
Parintii mei au cumparat un imobil de 80mp cu o curte de 78mp. Terenul intra in proprietatea statului conf. legii 58/1974 si nu mai face obiectul vanzarii. ... (vezi toată discuția)