avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 367 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Bursa medic rezident
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Bursa medic rezident

Buna ziua.
Am intampinat o problema cu salarizarea si as dori ajutorul/sfatului cuiva capabil sa ma ajute.
Sunt medic rezident si recent am semnat un contract cu un alt spital, spital la care efectuez si garzi platite. Pentru luna august, nu am mai primit bursa (670 ron) pe motiv ca salariul meu brut depaseste plafonul pentru acordarea bursei de rezident. Mentionez ca pana la semnarea contractului de munca, aveam contract cu alt spital, efectuam garzi cu plata la spitalul cu care am acum contract si primeam bursa, desi venitul total depasea "plafonul".
Am gasit OUG113/2013 Art.18 aliniatul 1care spune: "Începând cu data de 1 ianuarie 2014, medicii rezidenţi, medicii dentişti rezidenţi şi farmaciştii rezidenţi din unităţile sanitare de stat, cu un salariu lunar brut/soldă brută lunară mai mic/mică decât 3.000 lei, care nu include drepturile aferente gărzilor efectuate pentru asigurarea continuităţii asistenţei medicale în afara normei legale de muncă şi a programului normal de lucru de la funcţia de bază, beneficiază de o bursă de rezidenţial în cuantum lunar de 670 lei."
Si completat cu OUG 20/2016 Art.3 Aliniatul 5: "(5) Începând cu luna august 2016, cuantumul salariului lunar brut/soldei brute lunare luat/luate în calcul la stabilirea bursei de rezidenţiat potrivit art. 18 din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 103/2013, aprobată cu completări prin Legea nr. 28/2014, cu modificările şi completările ulterioare, este de 4.749 lei."
Salariul meu brut fara garzi ar fi aproximativ 4000 ron.
Am sunat la biroul RUNOS insa fara succces, angajata respectiva sustinand in continuare ca salariul meu brut depaseste plafonul (cu garzi incluse). Motivul :"Asa calculam noi".....
Rog pe cineva sa ma lamureasca si pe mine. Ar trebui sa fi primit bursa ? Ce ar trebui sa fac in continuare ?
Va multumesc.


PS: Mentionez ca colegi de ai mei, care efectueaza garzi cu plata la spitalele cu care au contractul de munca din 3 spitale in 2 orase diferite, continua sa primeasca Bursa desi venitul brut care include garzile depaseste planul actualizat.
Ultima modificare: Luni, 3 Octombrie 2016
avasilcovici, utilizator
Cel mai recent răspuns: ContSters400311 , utilizator 14:22, 3 Octombrie 2016
Drepturile aferente gărzilor efectuate pentru asigurarea continuităţii asistenţei medicale în afara normei legale de muncă şi a programului normal de lucru de la funcţia de baza acum se primesc pe baza unui contract de munca prin cumul la contractul de baza
Din acest pc de vedere ,in opinia mea, salariul brut de la contractul de baza se cumuleaza doar cu salariul brut de pe contractul cumul,pt garzi,iar daca plafonul celor 2 nu depaseste suma de 4.749 lei.bursa se acorda in continuare !
Incercati o mediere cu angajatorul,in sensul in care sa va prezinte temeiul legal pt care nu va mai acorda si totodata solicitati si pc de vedere oficial al Ministerului Sanatatii prin Directia Juridica . Daca in continuare dupa aceste demersuri si raspuns favorabil se persista nu va ramane decat sa apelati la instanta de judecata !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bursa medici rezidenti ContSters338006 ContSters338006 Buna seara! Astazi am aflat ca bursa pentru medici rezidenti nu se mai acorda odata cu intrarea in vigoarea a Legii 153/2017 prin care se abroga OUG 103/2013 ... (vezi toată discuția)
Oug florin1979 florin1979 conform Ordonantei de guvern, incepand cu 1 ianuarie 2014, medicii si farmacistii rezidenti cu un salariu lunar brut mai mic decat 3000 lei..... beneficiaza de ... (vezi toată discuția)
Rezident renunta la post anonimagda anonimagda Fiica mea, medic, doreste sa renunte la post dupa ce a terminat rezidentiatul. Unitatea sanitara pretinde restituirea bursei pe care a primit-o pe perooada ... (vezi toată discuția)