avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 543 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Contract de munca in Germania.
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Contract de munca in Germania.

Buna ziua.
Lucrez in Germania de cca 2 luni.
As vrea sa stiu daca in cazul in care voi fi concediat,voi putea beneficia de o perioada de preaviz.Daca se acorda preaviz.
Nu cunosc legislatia din aceasta tara.
Ma poate ajuta cineva? Va rog.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 10:51, 3 Octombrie 2016
"Incetarea raporturilor de munca trebuie sa fie efectuata in scris. Perioadele legale de preaviz sunt stabilite in Bürgerliches Gesetzbuch (BGB) Codul Civil. Angajatii trebuie sa dea angajatorului un preaviz de patru saptamani, pe cincisprezece ale lunii sau ultima zi a lunii.

Durata perioadei de preaviz pe care trebuie sa o dea angajatorul depinde de durata angajarii lucratorului in respectiva intreprindere. In cazul unui raport de munca de 20 de ani, perioada de preaviz, care este in cazul unor perioade mai scurte de incadrare in munca de o luna, se prelungeste pana la sapte luni."
[ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Perioada de proba alexauto1 alexauto1 Buna sunt angajat de curand la o multinationala pe perioada nedeterminata si cu perioada de proba de 90 zile. Suntem obilgati sa ne luam concediu o saptamana ... (vezi toată discuția)
Perioada de proba amaliaionut amaliaionut Buna ziua , Activitatea societatii noastre este de transport de marfa . Vrem sa angajam un sofer , dar preferam ca ~ 2 sapt sa fie in perioada de proba , ... (vezi toată discuția)
Demisie cu preaviz cristina mc cristina mc Buna ziua. Am si eu o intrebare. Astazi mi-am dat demisia cu preaviz 15 zile. Cand trebuie depusa demisia la Camera de Munca? In ziua in care s-a facut ... (vezi toată discuția)