avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 451 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Perioada de proba
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Perioada de proba

Buna ziua ,

Activitatea societatii noastre este de transport de marfa . Vrem sa angajam un sofer , dar preferam ca ~ 2 sapt sa fie in perioada de proba , avand in vedere ca prestam servicii in toata tara si poate nu se integreaza sau nu ii place .
In cazul unui control , la bordul masinii trebuie sa se gaseasca dovada angajarii soferului ( soferilor ) , cum se procedeaza in cazul in care el este in perioada de proba ?
Multumesc .
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 13:30, 13 Iunie 2011
1. Ii incheiati un CIM si in acesta completati rubrica cu perioada de proba.
2. In timpul sau la sfarsitul perioadei de proba ii puteti inceta imediat CIM printr-o simpla notificare.
3. Din Codul muncii:
Art. 31
(1) Pentru verificarea aptitudinilor salariatului, la incheierea contractului individual de munca se poate stabili o perioada de proba de cel mult 90 de zile calendaristice pentru functiile de executie si de cel mult 120 de zile calendaristice pentru functiile de conducere.
...
(3) Pe durata sau la sfarsitul perioadei de proba, contractul individual de munca poate inceta exclusiv printr-o notificare scrisa, fara preaviz, la initiativa oricareia dintre parti, fara a fi necesara motivarea acesteia.

(4) Pe durata perioadei de proba salariatul beneficiaza de toate drepturile si are toate obligatiile prevazute in legislatia muncii, in contractul colectiv de munca aplicabil, in regulamentul intern, precum si in contractul individual de munca.
...
Se poate incheia si un c.i.m. pe durata determinata ...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Incetare contract individual de munca Marinescu_And Marinescu_And Buna seara! As dori sa va intreb si eu 2 chestii, daca ma puteti ajuta: 1) cat este perioada de proba la angajati (functii de executie) si daca este ... (vezi toată discuția)
Lncetare cim in perioada de proba marapintilie marapintilie Buna ziua, Cum poate inceta un cim in perioada de proba, in conditii legale si care sunt art. din codul muncii cu care inceteaza cim-ul? Si daca inceteaza ... (vezi toată discuția)
Desfacere cim Ionelageorge Ionelageorge Buna ziua ,va rog sa ma ajutati cu un raspuns. In urma cu 4 luni am fost angajata cu contract de munca pe durata nedeterminata ,acum am fost anuntata ca mi ... (vezi toată discuția)