avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 863 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Incetare contract individual de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Incetare contract individual de munca

Buna seara! As dori sa va intreb si eu 2 chestii, daca ma puteti ajuta:
1) cat este perioada de proba la angajati (functii de executie) si daca este obligatorie sa se treaca in CIM?
2) daca un angajat pleaca inainte de a trece perioada de proba specificata in CIM cum se procedeaza la incetarea CIM-ului?
Multumesc frumos!!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:15, 20 Iunie 2011
1. Incepand cu 01 martie 2011 perioada este de 90 de zile pentru functii de executie, obligatoriu se inscrie in CIM.
2. Depune cu nr. de inregistrare o notificare prin care anunta intentia de a rezilia contractul.

Art. 31
(1) Pentru verificarea aptitudinilor salariatului, la incheierea contractului individual de munca se poate stabili o perioada de proba de cel mult 90 de zile calendaristice pentru functiile de executie si de cel mult 120 de zile calendaristice pentru functiile de conducere.
(3) Pe durata sau la sfarsitul perioadei de proba, contractul individual de munca poate inceta exclusiv printr-o notificare scrisa, fara preaviz, la initiativa oricareia dintre parti, fara a fi necesara motivarea acesteia.
Ultima modificare: Duminică, 19 Iunie 2011
ContSters42179, utilizator
~ Conținut șters la cerere ~
pneagu a scris:

1. Incepand cu 01 martie 2011 perioada este de 90 de zile pentru functii de executie, obligatoriu se inscrie in CIM.
.....

Legea nr.40/2011 care a modificat Codul Muncii a intrat in vigoare la 01.05.2011 si nu la data de 01.03.2011 ...:)

@ Marinescu_And
1. De la 01.05.2011, perioada de proba este de cel mult 90 de zile calendaristice pentru functiile de executie si de cel mult 120 de zile calendaristice pentru functiile de conducere.
Asadar, in c.i.m. se pot stabili si durate ale perioadeo de proba mai mici .

2. Daca c.i.m. a fost incheiat anterior datei de 01.05.2011, atunci perioada de proba este cea prevazuta in c.i.m.
Legea neavand efect retroactiv.

3. Încetarea contractului de muncă pe durata sau la sfârşitul perioadei de probă se realizează prin simpla notificare scrisa, fara preaviz, la initiativa oricareia dintre parti, fara a fi necesara motivarea acesteia - art.31 alin.3 C.mun.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Lncetare cim in perioada de proba marapintilie marapintilie Buna ziua, Cum poate inceta un cim in perioada de proba, in conditii legale si care sunt art. din codul muncii cu care inceteaza cim-ul? Si daca inceteaza ... (vezi toată discuția)
Demisie edward71 edward71 Este adevarat ca se poate demisiona si fara sa semnezi demisia( am vorbit telefonic cu secretara si mi-a zis ca nu este obligatorie prezenta mea si ca se poate ... (vezi toată discuția)
Perioada de proba amaliaionut amaliaionut Buna ziua , Activitatea societatii noastre este de transport de marfa . Vrem sa angajam un sofer , dar preferam ca ~ 2 sapt sa fie in perioada de proba , ... (vezi toată discuția)