avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 472 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Dezmembrare teren
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Dezmembrare teren

am facut cadastrul si dezmembrarea unui teren pentru vanzare;cand am mers la notar pentru vanzarea terenului mi- sa spus ca actul de dezmembrare nu este bun deoarece este un act de dezmembrare tehnic (cu toate ca ma costat vreo 700ron)si va trebui sa fac dezmembrare juridica pentru care mi-a mai cerut 700ron.
Imi puteti spune in ce consta acest act de dezmembrare juridic?

Cel mai recent răspuns: ContSters338589 , utilizator 12:00, 3 Octombrie 2016
Dezmembrarea nu se face doar de cadastrist cu acea proprunere de dezmembrare facuta va duceti la un notar si va face actul de dezmembrare in forma autentica. Va trebuie actele de proprietate ale terenului, certificate fiscale pe teren, certificat de urbanims daca este demembrat in mai mult de 3 parcele, propunerea de dezmembrare pe care o aveti. Se pot face in aceeasi zi ambele acte adica si dezmembrarea si vanzarea.
va multumesc pt. raspuns,dar vroiam sa stiu daca este normal sa platesc de doua ori pentru acea dezmembrare tinand cont ca este vorba de vreo 350mp.
Nu ati platit de doua ori. Dezmembrarea presupune o lucrare de specialitate platita cadastristului, ca altfel ne am face singuri, si actul autentic notarial care presupune alt onorariu dat de aceasta data notarului ca altfel cartea funciara nu intabuleaza loturile ce reies din dezmembrare. Adica daca va duceti la dentist platiti onorariul dentistului dar separat platiti si tehnicianul dentar care va face dintii....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dezmembrare popescumierleanu popescumierleanu Buna ziua, Am o casa la curte si as vrea s-o dezmembrez in 2 loturi sisa fie ambele intregistrate pe numele meu. Se poate? Multumesc (vezi toată discuția)
Dezmembrare-apartamentare FARKAS TRAIAN IOSIF FARKAS TRAIAN IOSIF Bună ziua, Aş dori să întreb: Pentru a clarifica situaţia între mine şi fratele meu referitoare la un imobil (teren şi construcţii) este necesară ... (vezi toată discuția)