avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 287 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... situatie poprire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

situatie poprire

Sunt casatorita si doresc sa accesez un credit imobiliar. Banca spune ca sotul apare in acte chiar daca nu are calitate de codebitor, numai ca el are o datorie mai veche si are poprire pe salariu. Cum afectaza asta obtinerea creditului? Banca poate pune sechestru in vreo situatie pe acest bun daca sotul apare in contractul de vanzare cumparare?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: deeaandreea , utilizator 15:41, 3 Octombrie 2016
Daca bunul este dobandit in timpul casatoriei este bun comun,si ca atare raspunde solidar cu dvs.Daca datoria sotului este anterioara casatoriei, raspunde doar cu bunurile proprii.
va multumesc pt raspuns, dar acesta nu raspunde la intrebarile mele.
Mai exact ma intreseaza daca datoria pe care o are poate sa ne impiedice sa obtinem creditul si in cazul in care il obtinem, daca banca poate sa isi recupeze datoria pe care sotul o are (anterior casatoriei) prin executarea silita a acetui bun (apartament).
Ultima modificare: Luni, 3 Octombrie 2016
deeaandreea, utilizator
Datoria sotului ar putea sa va impiedice sa obtineti creditul doar daca mai apare inscrisa la Biroul de Credit.
In acest caz, daca venitul dumneavoastra este suficient pentru obtinerea creditului puteti face o conventie matrimoniala - Regimul Separatie de Bunuri - si banca nu va mai face verificari pentru sot.
In urma conventiei, ceea ce veti cumpara din acel credit va fi doar al dumneavoastra, nu va fi bun comun. Deci nu va putea fi executat silit pentru datoria sotului.
Atentie insa, nu toate bancile accepta aceasta conventie. Intrebati inainte la banca.
am inteles, nu cred ca datoria apare. Stiu deasemenea ca nu toate bancile acepta aceasta conventie. Multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua legat de regimul separatiei de bunuri si conventia ... Laura_89 Laura_89 Buna ziua Legat de regimul separatiei de bunuri si conventia matrimoniala de la notar: -un sot are credite si celalalt sot un imobil dobandite inainte de ... (vezi toată discuția)
Act vanzare cumparare hera2001 hera2001 Buna seara, in cazul in care doresc sa achizitionez un apartament impreuna cu sotia mea ( ea are un credit de nev. personale pe 10 ani la care nu a mai achitat ... (vezi toată discuția)
Daca sunt cãsãtoritã, pot cumpãra o locuințã doar pe numele meu? ce taxe trebuie achitate la cumpararea unei locuinte? Florina18 Florina18 Buna ziua, As vrea sa știu daca unul din soți poate cumpăra un apartament doar pe numele lui si in ce condiții? Întreb asta deoarece unul ... (vezi toată discuția)