Buna ziua,
sunt casatorita cu un cetatean italian,avem o fetita de 3 ani si vreau sa stiu daca ma poate opri sa aduc fetita in Romania de 4-5 ori pe an sa-si vada bunica.pana acum a vrut sa ma insoteasca si doar de 2 ori pe an.daca vin cu ea singura am nevoie de procura?la consulat mi-au zis ca nu am nevoie.n-as vrea sa ma trezesc acuzata de rapire.
Faptul ca vi se permite la granita sa iesiti cu copilul, nu are legatura cu rapirea de minori, va poate face oricum plangere daca tatal nu e de acord cu deplasarea.
Intelegeti-va cu tatal in privinta calatoriei sau obtineti de la instanta in Italia, dreptul de a veni in Romania la bunici.
In acest moment va e necesar acordul tatalui scris pt a iesi din Romania.
Va rog sa ma lamuriti cum si in ce conditii pot calatori singura in Romania cu fetita mea minora(tatal e italian).Am inteles ca am nevoie de procura pentru cand ma intorc in Italia din Romania.Procura e valabila doar de la consulat sau o pot face si in tara? Am inteles ca s-au schimbat conditiile de calatorie.Multumesc
Daca nu veniiti acum, in curand nu veti mai avea nevoie de acordul tatalui sa va intoarceti cu copilul in Italia daca domiciliul copilului e in Italia.
Acum aveti nevoie de acordul tatalui pt a iesi din Romania , dat la consulat sau la notar in Italia si apoi tradus actul si supralegalizat.
Procura unui minor
feliciaiva
Buna seara tuturor,as vrea sa stiu daca as da procura sorei fostului concubin(nu suntem casatoriti),cu care am o fiica de sase anisori pentru a veni in vacanta ... (vezi toată discuția)