avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 974 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Ajutor! Raman cu copiii in strada!
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Ajutor! Raman cu copiii in strada!

Buna seara! am nevoie disperata de un sfat! ma numesc ela , sunt in proces de divort, am cu sotul meu 3 copii minori; locuiesc in apartamentul inchiriat de acesta prin ANL, contract pe o perioada de 5 ani; sotul in prezent a plecat in germania, intentioneaza sa se stabileasca acolo; problema este faptul ca titular de contract este el, contractul trebuie reinnoit pe 1 dec 2016, insa exista posibilitatea ca el sa rezileze singur acest contract. in cateva zile este primul termen de judecata, el a venit pentru a participa la proces, si m-a anuntat ca va merge maine la Primarie sa rezilieze contractul , iar eu sa-mi fac bagajele si sa plec, intrucat copiii ii va duce la mama sa. ancheta sociala s-a efectuat la acest domiciliu, respectiv cel al nostru comun; avocatul meu am inteles ca a cerut beneficiul contractului de inchiriere in favoarea mea, insa hotararea ramane definitiva peste cateva luni, cand contractul va fi deja reziliat. sunt disperata . ce sa fac? cum sa procedez? multumesc mult anticipat pentru ajutor
Ultima modificare: Luni, 3 Octombrie 2016
davidela1977, utilizator
Cel mai recent răspuns: Dapix , utilizator 22:18, 5 Octombrie 2016
Poate ar trebui sa mergeti sa vb la primarie, poate il preluati daca sotul nu si-l mai doreste.
Cred ca in contract scrie ca are sotie si copii, poate ca daca era singur pe lume , nici nu ii dadea.
Mergeti la primarie, daca se poate inaintea lui si spuneti-le ca sunteti in proces de divort cu cerere de a prelua d-voastra chiria, nu cred ca este posibil sa rezilieze contractul in conditiile astea si daca d-voastra ii instiintati ca este proces pe rol care va reglementa problema. O alta varianta este sa vb cu avocatul sa deschida o ordonanta presedintiala in legatura cu custodia copiilor si locuinta, daca avocatul stie cum sa puna problema se va da o solutie temporara in cateva zile pana cand iese hotararea definitiva
.
Ultima modificare: Miercuri, 5 Octombrie 2016
Cris1971, utilizator
davidela1977 a scris:

problema este faptul ca titular de contract este el, contractul trebuie reinnoit pe 1 dec 2016, insa exista posibilitatea ca el sa rezileze singur acest contract. in cateva zile este primul termen de judecata, el a venit pentru a participa la proces, si m-a anuntat ca va merge maine la Primarie sa rezilieze contractul ,

Începând cu 01-dec-2016, dacă nu-l mai prelungește este echivalent cu rezilierea, și mai este foarte puțin timp până atunci.
Problema este ce veți face de la 01-dec, asta trebuie să vă preocupe urgent, și ca să fie bine trebuie să mergeți din timp la Primărie să anunțați că vreți să preluați contractul de chiriaș, din motivele care se impun. Plecarea și stabilirea soțului în străinătate comasat cu divorțul......

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Incetare contract inchiriere nramona nramona Buna ziua. As dori un raspuns la urmatoarea speta.In timpul casatoriei, sotul incheie un contract de inchiriere pentru o locuinta ANL. El figureaza ca titular ... (vezi toată discuția)
Divort, domiciliul sotilor in apartament anl ioanataranu ioanataranu am divortat pe cale amiabila si sa solutionat asa.custodie comuna fetita mea avand domicilui efectiv cu ambii parinti in apartamentul anl.stand cu sotul in ... (vezi toată discuția)
Revendicare apartament anl pe baza preluarii custodiei copilului de la fosta sotie(ar fi posibil?) sariansari sariansari Buna ziua! In timpul casatoriei am primit cu chirie la stat (primarie) un apartament ANL eu fiind titular de contract. In urma divortului, acum 4 ani, ... (vezi toată discuția)