Am urmatoarea intrebare: Mama mea a decedat in august 2014, fiind invatatoare la acel moment. Acum am primit un raspuns cum ca nu beneficiaza de drepturile restante, deoarece , "Avand in vedere faptul ca Legea nr. 85/2016 a intrat in vigoare la data de 08.05.2016, data de 08 mai 2016 se constituie ca moment de referinta incepand cu care se stabileste dreptul ce se cuvine numai persoanele care se aflau in viata la aceasta data si au depus cerere ulterior acestui moment".
Avand in vedere ca pana acum am primit aproximativ 80% din sumele restante, este legala notificarea celor de la Inspectoratul Scolar?
Ptr dorin.chicu,cred ca ar trebui sa ne unim-cei care se afla in aceasta situatie-si sa contestam aceasta aberatie legislativa,care ii priveaza pe oameni de drepturile lor!
Art.167 C.mun.
.... (2) În caz de deces al salariatului, drepturile salariale datorate până la data decesului sunt plătite, în ordine, soţului supravieţuitor, copiilor majori ai defunctului sau părinţilor acestuia. Dacă nu există nici una dintre aceste categorii de persoane, drepturile salariale sunt plătite altor moştenitori, în condiţiile dreptului comun.
Asadar, raspunsul celor de la ISJ este neconform cu prevederile Codului Muncii.