avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 387 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Învăţământ - probleme ... Legea 85/2016
Discuție deschisă în Învăţământ - probleme juridice conexe

Legea 85/2016

Buna ziua! As dori un raspuns la intrebarea de mai jos: Legea 85/2016 dispune ca cei profesori care nu si-au primit salriile taiate prin hotariri judecatoresti, ca acum prin aceasta lege si-l pot primi, prin cerere adresata institutiei unde au lucrat.
Intrebarea mea este:de ce sotul meu decedat in 2012, nu are dreptul de a i se restitui suma taiata, si nu are dreptul de a-i se restitui si lui suma taiata din salar pe perioada in care a lucrat???
Eu am formulat cererea catre institutia unde a lucrat,pina in momentul decesului,deci si in perioada 2008-2011 lucra la institutia respectiva,
Am primit raspunsul de la institutia respectiva ca nu mi se plateste suma aferenta perioadei, pentru ca legea aceasta nu se refera in mod explicit si la cei decedati.
Ce solutii am pentru recuperarea sumei care imi revine mie, ca sotie, si totusi nu vor sa mi se plateasca, sa mi se restituie?
Multumesc pentru raspuns.
Ultima modificare: Luni, 26 Septembrie 2016
fodoretelkaeva, utilizator
Cel mai recent răspuns: fodoretelkaeva , utilizator 18:55, 13 Decembrie 2017
Potrivit art.167 alin.2 C.mun., in caz de deces al salariatului, drepturile salariale datorate până la data decesului sunt plătite, în ordine, soţului supravieţuitor, copiilor majori ai defunctului sau părinţilor acestuia. Dacă nu există nici una dintre aceste categorii de persoane, drepturile salariale sunt plătite altor moştenitori, în condiţiile dreptului comun.

Prin urmare, solicitati unitatii scolare plata acelor drepturi , in baza celor doua legi - Codul Muncii si Legea 85/2016.
Buna seara, am formulat cererea catre ISJ Harghita si mi s-a refuzat cum ca el, sotul fiind mort, metodologia legii 85/2016 nu scrie explicit cum sa acorde aceste drepturi mostenitorilor, mie sotiei.
Po sa-i chem in judecata ca parat pe ISJHR, cat costa eventual acest proces?
Multumesc pentru raspuns.
Cu stima, Fodor EE

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drepturi salariale restante dorin.chicu dorin.chicu Am urmatoarea intrebare: Mama mea a decedat in august 2014, fiind invatatoare la acel moment. Acum am primit un raspuns cum ca nu beneficiaza de drepturile ... (vezi toată discuția)
Recuperare salariu profesori legea 85/2016 etelkaeva etelkaeva Buna seara ...as dori un raspuns la urmatorul caz. Sotul a lucrat la Isj din anul 1995.In anul 2012 a decedat .Prin Legea 85/2016 s-a stipulat ca pot ... (vezi toată discuția)
Legea 85/2016 privind plata dif salariale cuvenite pers didactic aliam aliam Tatal meu , cadru didactic a decedat in anul 2015, luna iulie.Unitatea scolara unde a fost angajat i-a calculat drepturile salariale in baza legii nr. 85/2016, ... (vezi toată discuția)