Buna ziua.Am o intrebare mai neobisnuita si va rog ,daca se poate ,sa ma ajutati cu niste sfaturi.
Sotul meu impreuna cu tatal sau incearca sa faca succesiunea dupa bunicul sau.Acesta a decedat cu destul de multi ani in urma,dar nu s-a facut succesiunea.Acum au fost la primaria din satul unde domicilia defunctul sa scoata o copie dupa certificatul de deces.Doar ca acolo la dosar nu exista acest act de deces.Intrebarea mea este unde altundeva se mai poate gasi acest act.Cum putem face dovada ca acest om a existat si la un momentdat a decedat.
Sa mearga si la starea civila de la locul decesului. Ultimul domiciliu si locul decesului pot fi distincte. Sau la starea civila de la locul nasterii unde se face mentiune in registru de stare civila de casatorii si deces.
Este posibil ca persoana sa fi decedat in alta localitate.
Certificatul de deces se elibereaza de primaria localitatii unde s-a produs decesul si nu in mod neaparat de catre primaria unde a avut ultimul domiciliu.
Cei de la primarie cum au motivat lipsa inregistrarii decesului din registrul de evidenta a deceselor din primarie?
Problema este ca fiul defunctului nu are habar nici anul si nici prea multe detalii leagate de deces.El sustine ca ar fi murit acasa,adica in satul Naipu,judetul Giurgiu.Doamna de la primarie nu stie de ce nu exista actul.Sustras nu pare a fi caci exista niste numere de ordine si aceste sunt cum trebuie.Stiu ca difera domiciliul de locul decesului.Tatal meu locuia in Ploiesti si a decedat la un azil din Voluntari.Dar am mers si la Ploiesti pentru ajutorul de inmormantare si sistarea pensiei.