avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 631 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Certificat de deces disparut
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Certificat de deces disparut

Buna ziua.Am o intrebare mai neobisnuita si va rog ,daca se poate ,sa ma ajutati cu niste sfaturi.
Sotul meu impreuna cu tatal sau incearca sa faca succesiunea dupa bunicul sau.Acesta a decedat cu destul de multi ani in urma,dar nu s-a facut succesiunea.Acum au fost la primaria din satul unde domicilia defunctul sa scoata o copie dupa certificatul de deces.Doar ca acolo la dosar nu exista acest act de deces.Intrebarea mea este unde altundeva se mai poate gasi acest act.Cum putem face dovada ca acest om a existat si la un momentdat a decedat.

Multumesc.
Cel mai recent răspuns: SuzyCat , utilizator 18:11, 5 Octombrie 2016
Socrul meu nu este o persoana deosebita ,asa este,alcoolul sterge cam tot.Mai sunt 4 frati la fel de dezinteresati de soarta mostenirii.Exista un teren retrocedat pe numele celor 4 frati,dar nu au titlu de proprietate eliberat pe numele fiecaruia.Pamantul este dat in arenda,socrul meu plateste impozit la el dar nu poate sa-l vanda neavand nici un act de proprietate.Asta incearca sotul meu,strsat de parintii lui,sa faca act pe teren ,sa il vanda si sa scape de stres.
Ultima modificare: Miercuri, 5 Octombrie 2016
SuzyCat, utilizator
Poate nu a decedat daca nu exista dovezi ale decesului!

Daca persoana a decedat mai demult cine a platit impozitul pe proprietate?

Noi incercam sa va sugeram diverse posibilitati dar dvs. nu dati suficiente detalii, exista sau nu alte rude in viata ale defunctului care sa cunoasca minime informatii cu privire la locul si anul decesului? Care sunt motivele pentru care nu se cunosc detalii privind decesul?

Chiar daca fiul acestuia afirma ca a murit acasa atata timp cat nu cunoaste si alte amanunte poate informatia nu este corecta.
Daca s-a nascut in 1903 poate a murit in razboi pe alte meleaguri si trebuie sa cautati prin arhivele MApN!

Fara minime informatii nici cei de la primarie nu va pot ajuta in vreun fel.

Acum aduceti in discutie alte informatii, un teren retrocedat pe numele a 4 frati dar nu exista un tilu pentru fiecare frate!

Sa ne lamurim, exista un titlu de proprietate dar pe el sunt fratii socrului? Cine este pe titlu, bunicul?

Daca sunt doar fratii atunci exista doua posibilitati, se inteleg amiabil si fac partaj voluntar la un notariat, nu se inteleg si atunci fac partajul in instanta.
Cum sunt dezinteresati este posibil sa se ajunga in instanta.
Ultima modificare: Miercuri, 5 Octombrie 2016
cyan, moderator
Deci,e la fel de complicata si pentru mine situatia,ma depasesc problemele de drept civil.Ce exista este un proces verbal de retrocedare a pamantului primit dupa moartea persoanei in cauza.Acest proces vb este pe numele celor patru frati.Fiecare plateste impozit la Anaf pe partea lui repartizata.Titlul de proprietate li s-a spus de la primaria din sat ca se elibereaza la primaria Giurgiu si ca acestia nu au mai eliberat titluri de doi ani.De cativa ani incearca socrul meu sa rezolve acesta problema,dar pe la primarii toti ridica din umeri si arunca pisica moarta de la unii la altii.Si abia zilele trecute au constatat ca nu gasesc la starea civila certificatul de deces.La tara oamenii sunt mai putin educati si nu prea le pasa de acte si legi.De aceea fratii socrului muncesc pamantul si nu ii intereseaza ziua de maine ,daca au act la teren sau nu.Socrul meu vrea sa il vanda ca e si el batran si risca sa moara si intre timp.Acum tu ca stat stii sa imi iei impozit pe teren dar cand trebuie sa imi dai un act cu numele meu pe el te cam fofilezi si situatia se complica.
Pe mine ma interesa unde se mai poate cauta un certificat de deces atunci cand nu este unde credeai ca este,adica la starea civila din localitatea decedatului.Si nu,nu a murit pe front,era in jurul anului 1982.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ajutor de stat pentru deces claudela claudela Buna ziua, Va rog sa ma lamuriti intr-o problema: pe 30 dec socrul meu a murit. Nu avea pensie, nu era asigurat in niciun fel. Sotul si fratii lui au suportat ... (vezi toată discuția)
Mostenire in cazul parintilor divortati si decedati auricaT auricaT Buna seara, Parintii mei au divortat in anul 1984 dupa 27 ani de casatorie. La vremea aceea la partajare nu se punea in calcul si pamantul mostenit de la ... (vezi toată discuția)
Dobandire acte proprietate teren flo72 flo72 Buna ziua, Va scriu in numele mamei mele mai in varsta.Impreuna cu fratele ei au mostenit 3 hectare de teren arabil in Dolj in 1990.Titlul a fost eliberat ... (vezi toată discuția)