avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 822 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Dovezi - Vatamare corporala - atacare testament
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Dovezi - Vatamare corporala - atacare testament

Buna ziua ,
As dori si eu o informatie .
Suntem trei frati. Bunica si tatal meu au murit anul trecut .Tatal meu a murit anul trecut ( diagnostic -infarct ) iar bunica mea (mama tatalui meu ) imediat la cateva luni, in decembrie.Suntem trei frati doar de tata (doua fete si un baiat) .Sora mea a fost adoptata de bunicii din partea mamei ei cand avea 14 ani , apoi am urmat eu si apoi fratele meu – rezultat din ultima casatorie a tatalui meu.
Inainte sa moara tatal meu , cu cateva saptamani – i-a dat surorii mele un plic si i-a spus in caz ca se intampla ceva cu el sa pastreze aceste date. Ea , nu a luat in considerare ce i-a spus si l-a aruncat.
Intre timp , imediat dupa moartea tatalui meu, fratele meu a fortzat-o pe bunica (care avea 87 de ani anul trecut) sa ii faca testament pt o casa din centrul capitalei. Testamentul a fost incheiat la nici o luna de la moartea tatalui meu…lucru un pic dubios.Mie mi s-a interzis prin diverse metode sa imi vad bunica .Eu nu locuiesc in Romania de mai bine de 10 ani.Sora mea si cu fratele meu nu s-au cunoscut personal niciodata. Intre mine si sora mea exista o relatie foarte buna si cred ca e de buna credinta din moment ce a insistat ca in plicul dat de tatal meu erau acte din care reiese ca tatal meu a fost batut de fratele meu, existau plangeri la politie .Actele erau recente.

Asadar , cum as putea sa intru in posesia acestor acte – de la Mina Minovici sau Politie?La IML le-a scris avocata mea ..dar de la politie …nu stiu cum sa procedez ..si in curand vom avea prima infatisare pentru ambele succesiuni si dupa tata si dupa bunica…pt ca au trecut peste acceptarea mea de succesiune in termen si mi-a fost incalcata rezerva succesorala.

Multumesc din suflet pentru ajutor …Orice idee e binevenita.Imi doresc sa pregatesc foarte bine acest dosar si de aceea orice sfat e de luat in calcul.
Ultima modificare: Miercuri, 5 Octombrie 2016
Anona, utilizator
Cel mai recent răspuns: Gabriel Klein Kiritescu , utilizator 14:33, 5 Octombrie 2016
Buna ziua,
Aveti avocat care va poate reprezenta interesele si care stie daca acele acte ar fi de natura sa inlature pe cineva de la mostenire.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenire miticasu miticasu Buna seara, Bunicul meu a cumparat niste terenuri si o casa in anii 1942 si 1945 in anii 1970 a dat casa tatalui meu dar fara acte. In 1986 bunicu a murit tata ... (vezi toată discuția)
Atacarea unui testament konstantin3 konstantin3 Buna ziua.Bunica mea a decedat in anul 2005 lasand mostenire prin testament toate bunurile ei nepoatei din partea celui de al2lea frate al tatului ... (vezi toată discuția)
Probleme cu o succesiune pisica300 pisica300 Străbunicul meu P.D. a avut unici moștenitori pe bunica mea M.D.M.R , pe sora bunicii mele P.S.M și pe frații bunicii mele P.D.R și P.A.F. Bunica mea ... (vezi toată discuția)