avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1108 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Concediere
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Concediere

buna ziua ,ma mai pot angaja in alta parte daca de la vechiul loc de munca am desfacut contractul cu sanctiune disciplnara art.248 alin.1 lit .e din codul muncii?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 16:59, 5 Octombrie 2016
Sigur . Va puteti angaja oriunde doriti.La noul loc de munca va trebui sa va prezentati cu adeverinta de vechime in munca care va fi eliberata de la ultimul loc de munca si in care va fi mentionat modul in care sa facut incetarea raporturilor de munca . In general dati explicatii doar daca sunteti intrebat(a) .
Nu este obligatorie prezentarea la un loc de munca a unei adeverinte de vechime de la un fost angajator.

Incetarea disciplinara a c.i.m. nu ar trebui sa va afecteze la o noua angajare. Primordial, ar trebui sa fie aptitudinea dvs de a va a indeplini atributiile corespunzator fisei postului ocupat.

In schimb, angajatorul poate cere informatii in legatura cu persoana care solicita angajarea de la fostii sai angajatori, dar numai cu privire la activitatile indeplinite si la durata angajarii si numai cu incunostintarea prealabila a celui in cauza. (art.29 alin.4 C.mun.)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de munca desfacut cu indisciplinat Marius3120 Marius3120 Buna ziua,am 20 de ani si m am angajat pentru prima data intr un call center.Dupa 2 luni mi s a desfacut contractul de munca cu indisciplinat pentru o abatere ... (vezi toată discuția)
Contract de munca pe perioada determinata Hope93 Hope93 In cazul unui contract de munca pe perioada determinata de un an de zile, in functie de conducere, durata preavizului este de 45 de zile lucratoare. Intrebarea ... (vezi toată discuția)
Consecinte ale desfacerii contractului de munca din motive disciplinare Mihaela_Popescu Mihaela_Popescu Buna seara, as avea si eu o alta intrebare pentru domnii avocati si membri ai forumului: dupa ce mi s-a desfacut contractul de munca din motive disciplinare, ... (vezi toată discuția)