avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 828 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Calcul termen. Cand se implineste ?
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Calcul termen. Cand se implineste ?

Buna ziua. Potrivit art.2552 din Codul civil, când termenul este stabilit pe săptămâni, luni sau ani, el se împlineşte în ziua corespunzătoare din ultima săptămână ori lună sau din ultimul an.

Intrebare: Termenul se implineste la inceputul zilei sau la sfarsitul zilei respective ?

Multumesc.
Ultima modificare: Miercuri, 5 Octombrie 2016
LuchianSeb, utilizator
Cel mai recent răspuns: LuchianSeb , utilizator 18:04, 6 Octombrie 2016
La sfarsitul zilei.
Coroborati cu art. 2553 alin. 2.
Sper sa fie bine asa. :D

Deci inteleg ca daca un termen de 3 luni a inceput sa curga incepand cu data de 01.01.2016 el se implineste la sfarsitul zilei de 01.04.2016 ?

Multumesc pentru raspuns.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua,am fost notificat sa completez un dosar aflat in lucru ... tyson6677 tyson6677 Buna ziua,am fost notificat sa completez un dosar aflat in lucru la o institutie cu niste acte,in termen de 120 zile.Pe notificare apare data de 9 noiembrie ... (vezi toată discuția)
Calcul termen cim determinat Gepetto25 Gepetto25 Buna ziua, Va rog frumos sa ma ajutati cu o lamurire. Am observant ca in situatia de CIM determinat majoritatea colegilor cand calculeaza durata merg cu 1 ... (vezi toată discuția)
Termen in contract lilicrin lilicrin Intr-un contract de vanzare-cumparare este trecut un termen de \"10 zile\" insa nu este specificat daca sunt calendaristice sau lucratoare. Cum sunt ... (vezi toată discuția)