avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 855 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ziua,am fost notificat sa completez un dosar ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua,am fost notificat sa completez un dosar aflat in lucru ...

Buna ziua,am fost notificat sa completez un dosar aflat in lucru la o institutie cu niste acte,in termen de 120 zile.Pe notificare apare data de 9 noiembrie numai ca posta m-a anuntat ca am o recomandata pe 23 noiembrie,pe 24 am intrat in posesia ei.De la ce data incepe sa se calculeze acest termen de 120 zile? 9 sau 24 noiembrie? Multumesc
Cel mai recent răspuns: tyson6677 , utilizator 01:18, 12 Martie 2023
Termenul se calculeaza incepand cu data de 24 noiembrie, intrucat aceasta este data cand v-a fost comunicata notificarea.
Data de 9 noiembrie este data cand a fost intocmita, de aceea apare pe notificare.
Pastrati inscrisul (plicul, recipisa) cu care faceti dovada datei la care v-a fost comunicata.

Aveti in vedere si urmatoare texte de lege:

Art 2551 Cod civil - Durata termenelor, fără deosebire de natura şi izvorul lor, se calculează potrivit regulilor stabilite de prezentul titlu.
Art 2552 alin (1) Cod civil - Când termenul este stabilit pe săptămâni, luni sau ani, el se împlineşte în ziua corespunzătoare din ultima săptămână ori lună sau din ultimul an.
(2) Dacă ultima lună nu are o zi corespunzătoare celei în care termenul a început să curgă, termenul se împlineşte în ultima zi a acestei luni.

Art. 2.554 - Prorogarea termenului - Dacă ultima zi a termenului este o zi nelucrătoare, termenul se consideră împlinit la sfârşitul primei zile lucrătoare care îi urmează.
Ultima modificare: Sâmbătă, 11 Martie 2023
Cabinet de Avocat - Ciurea Cristina, Avocat
Va multumesc ,doamna avocat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

De cand incepe sa curca termenul de preaviz in cazul concedierii? ContSters185970 ContSters185970 As tinde sa raspund ca incepe sa curga din ziua urmatoare zilei in care a fost comunicat catre salariatul vizat, conform cu art. 181 alin.1 pct. 2 C.Proc. ... (vezi toată discuția)
Buna ziua,am fost notificat sa completez un dosar aflat in lucru ... tyson6677 tyson6677 Buna ziua,am fost notificat sa completez un dosar aflat in lucru la o institutie cu niste acte,in termen de 120 zile.Pe notificare apare data de 9 noiembrie ... (vezi toată discuția)
Aplicabilitate cod civil in desfasurarea contractelor comerciale lonita lonita Buna ziua, as dori sa ma lamureasca un specialist daca in contractele comerciale sunt aplicabile termenele din Codul Civil, ma refer in special la articolele ... (vezi toată discuția)