Buna ziua,am fost notificat sa completez un dosar aflat in lucru la o institutie cu niste acte,in termen de 120 zile.Pe notificare apare data de 9 noiembrie numai ca posta m-a anuntat ca am o recomandata pe 23 noiembrie,pe 24 am intrat in posesia ei.De la ce data incepe sa se calculeze acest termen de 120 zile? 9 sau 24 noiembrie? Multumesc
Termenul se calculeaza incepand cu data de 24 noiembrie, intrucat aceasta este data cand v-a fost comunicata notificarea.
Data de 9 noiembrie este data cand a fost intocmita, de aceea apare pe notificare.
Pastrati inscrisul (plicul, recipisa) cu care faceti dovada datei la care v-a fost comunicata.
Aveti in vedere si urmatoare texte de lege:
Art 2551 Cod civil - Durata termenelor, fără deosebire de natura şi izvorul lor, se calculează potrivit regulilor stabilite de prezentul titlu.
Art 2552 alin (1) Cod civil - Când termenul este stabilit pe săptămâni, luni sau ani, el se împlineşte în ziua corespunzătoare din ultima săptămână ori lună sau din ultimul an.
(2) Dacă ultima lună nu are o zi corespunzătoare celei în care termenul a început să curgă, termenul se împlineşte în ultima zi a acestei luni.
Art. 2.554 - Prorogarea termenului - Dacă ultima zi a termenului este o zi nelucrătoare, termenul se consideră împlinit la sfârşitul primei zile lucrătoare care îi urmează.