avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 732 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Cheltuieli judecata Proces Penal posibila precriptie?
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Cheltuieli judecata Proces Penal posibila precriptie?

Buna ziua,
Am nevoie de raspuns la intrebare.

In anul 2013 am fost condamnat cu supraveghere la 4 ani de inchisoare sub supraveghe (2 ani + 2 ani incercare) si cheltuieli de judecata in valoare de 6000 lei.

Nu am platit nimic din cei 6000 lei cheltuieli de judecata, intrebarea mea este :
Se pot prescrie vreodata aceste cheltuieli, in cat timp sau niciodata???

Multumesc .
Cel mai recent răspuns: trandafir2 , moderator 19:20, 9 Octombrie 2016
Da, asta am crezut si eu, dar am vazut in Noul Cod Procedura Civila asta

Art. 705
Termenul de prescripţie
(1) Dreptul de a obţine executarea silită se prescrie în termen de 3 ani, dacă legea nu prevede altfel. În cazul titlurilor emise în materia drepturilor reale, termenul de prescripţie este de 10 ani.
(2) Termenul de prescripţie începe să curgă de la data când se naşte dreptul de a obţine executarea silită. În cazul hotărârilor judecătoreşti şi arbitrale, termenul de prescripţie începe să curgă de la data rămânerii lor definitive.

Ce ati gasit si ati citat se refera la persoane de drept privat, dispozitiile privind creantele statului le gasiti in Codul fiscal si Codul de procedura fiscala.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cheltuieli judiciare avansate de stat- cand si unde se achita? marius8989 marius8989 Buna ziua, Maine am stabilit primul termen de judecata si pe rechizitoriu scrie ca in baza articolului 274 aliniat 1 sunt obligat la plata cheltuielilor de ... (vezi toată discuția)
Soluție curtea de apel Chelu08 Chelu08 Buna ziua. Imi puteti explica solutia? E vorba de amenda si de 2 ani de supraveghere sau doar de 2ani de supraveghere. Va mulțumesc! Solutia pe scurt: În ... (vezi toată discuția)
Bună ziua, se dă următoarea speță: În temeiul art. 396 ... bbbeee bbbeee Bună ziua, Se dă următoarea speță: În temeiul art. 396 alin. (1), alin. (4) ?i alin. (10) din Codul de procedură penală raportat la art. 83 din ... (vezi toată discuția)