[...]
1. NIR: din ce am citit, incepand cu 2015 nu mai este necesar NIR-ul pentru PFA neplatitor de TVA , o analiza aici :
[ link extern ] ?
[...]
[...]
2. Obligativitate numar de inmatriculare pe bonul fiscal, pentru deducere combustibil: inafara trecerii CUI-ului pe bon, este necesara si trecerea numarului de inmatriculare a autovehiculului ? Am gasit ca din 14 martie 2014 este necesar doar CUI-ul, fara alte date ( sursa [ link extern ] ...
[...]
[...]
3. Contract comodat apartament- deducere chletuieli :
- in contractul de comodat incheiat intre mine persoana fizica, si eu PFA, este mentionat la obligatile comodatarului “ sa foloseasca si sa intretina imobilul ca un bun proprietar” . Este aceasta mentiune suficienta pentru a putea deduce toate cheltuielile de intretinere ( gaze, energie, electrica, intretinere, reparatii, etc. ) ? sau este necesar sa se specifice explicit si nominal in contractul de comodat toate acestea ?
- este o problema daca contractele cu furnizorii de gaze si energie electrica sunt pe persoana fizica si nu pe PFA ? se pot deduce prin simpla asumare a obligatiei de plata si intretinere a apartamentului conform contractului de comodat, sau trebuie schimbat titularul de contract, respectiv trecerea contractelor de utilitati pe PFA ?
[...]
[...]
4. Decizie alocare numar si serie facturi
- Decizia de alocare a seriei si numarului facturii, este obligatoriu sa fie completata de un contabil autorizat sau o pot emite si eu ca PFA ( administrator, fara alti angajati) ? In acest caz va fii o situatie in care eu ca si persoana fizica ma numesc tot pe mine ca si persoana fizica responsabil cu facturarea, este ok asa ?
[...]
~ final discuție ~