avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1710 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Dubla cetatenie Romana-Italiana
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Dubla cetatenie Romana-Italiana

Buna ziua,
azi am fost sa depun juramant pentru a deveni cetatean italian.
La primarie mi s-a spus ca in Italia voi fi considerata NUMAI ca si cetatean italian si ca trebuie sa ma interesez daca Romania accepta dubla cetatenie (Romania recunoste dubla cetatenie). Deci aici sunt numai cetatean italian? In Romania trebuie sa declar undeva ca am primit cetatenia italiana?
Tot primaria mi-a retinut certificatul de nastere original pentru ca trebuie transcris. Deci din cate mi-au dat de inteles nu mi-l vor mai da inapoi?
cele doua cetatenii sunt doua lucruri disticte si Legile italiene se aplica pe teritoriul Italiei iar legile romanesti pe teritoriul Romaniei...aveti dubla cetatenie si atat. Nu trebuie sa declarati nicaieri nimic, insa daca intentionati sa obtineti beneficiile ambelor state atunci veti fi intrebata tot felul de intrebari si tunci da, va trebui sa va precizati cetateniile
Ultima modificare: Joi, 6 Octombrie 2016
Eu.Ro.Lex & Av. Martin Vasile Emil , Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Salve! m-am casatorit in italia cu cetatean strain dar nu am ... Alcor_Gea Alcor_Gea Salve! M-am casatorit in Italia cu cetatean strain dar nu am facut transcrierea casatoriei, avand o situație tensionata in familie fapt pentru care am si ... (vezi toată discuția)
Certificat de casatorie Gillyan Gillyan Buna ziua, Sunt casatorita la Oficiul Starii Civile sector 5 cu sotul meu, cetatean italian, inca din 2001. Am observat ca pe certificatul de casatorie, ... (vezi toată discuția)
Cetatenie italiana SuciuElena SuciuElena Buna tuturor , Numele meu este Suciu Elena , am dubla cetatenie (Romana + Italiana) , am 2 copii , cetateni romani si as dorii sa stiu daca se poate si ar ... (vezi toată discuția)