avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 2114 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Salve! M-am casatorit in Italia cu cetatean strain dar ...
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Salve! M-am casatorit in Italia cu cetatean strain dar nu am ...

Salve!
M-am casatorit in Italia cu cetatean strain dar nu am facut transcrierea casatoriei, avand o situație tensionata in familie fapt pentru care am si divortat. In respectiva perioada mi-am reinoit actul de identitate romănesc, declarand fals ca nu sunt casatorita/divortata.
Practic, in registrele românești apar ca necăsătorită.
Intre timp am dobandit si cetatenia italiana. M-am recasatorit, tot in Italia, de aceasta data casatoria realizandu-se intre cetateni italieni. Mai trebuie sa transcriu prima casatorie si divortul de primul sot?
In privinta celei de a doua casatorii, intre cetateni italieni pe teritoriu italian, am obligatia transcrierii? Ce repercusiuni vor avea aceste nerespectari ale legislatiei?
Acum vrem sa ne stabilim temporar (sau poate definitiv) in România si vreau sa ii acord domiciliu sotului meu in casa proprietate personala a mea.. Totodata trebuie sa dovedesc in fata autoritatilor române ca imi este sot. Ce am de facut?
Multumesc celor care imi vor raspunde si ma vor lamuri/indruma cu competenta si pertinenta!
Ultima modificare: Marți, 18 Mai 2021
Alcor_Gea, utilizator
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 06:31, 25 Mai 2021
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
transcrieti aceasta casatorie.
Va referiti la cea de a doua casatorie, in care atat eu cat si acest sot avem cetatenia italiana?
Sa inteleg ca prima casatorie, care s-a realizat intre cetatean roman (eu) si cetatean italian (el) nu mai trebuie transcrisa la in localitatea mea natala? Divortul de acel prim sot s-a realizat intre cetateni italieni, eu dobandind intre timp si cetatenia italiana.
Aceasta a doua casatorie trebuie transcrisa in localitatea de domiciliu?
Va multumesc mult pentru disponibilitatea si amabilitatea raspunsurilor dumneavoastra!


gi-jane2 a scris:

transcrieti aceasta casatorie.

In localitatea de domiciliu.
Corect e sa aveti inregistrate toate casatoriile si divorturile, dar eu una daca as fi in situatia dvs, nu m-as complica cu ce a fost. Ati divortat si asta e, nu mai e vro problema daca nu inregistrati acea casatorie, de aia am zis sa o inregistrati doar pe a doua.
v-am raspuns si pe privat. {e bara aia portocalie, aveti in dreapta numele, daca accesati acolo contul, ajungeti si la private, aveti un link despre procedura, nu conteaza ca e de pe situl unei oarecare primarii, dar vedeti cum se procedeaza.
Ultima modificare: Marți, 25 Mai 2021
gi-jane2, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Netranscriere căsătorie-divorț în românia sasenac sasenac cetățenie română-căsătorită-divorțata in italia, cu cetățean italian! Ulterior, am căpătat cetățenie italiană, păstrând și cetățenia ... (vezi toată discuția)
Casatorita si divortata in italia. ce acte se transcriu si unde? whynotsteff whynotsteff Buna ziua, M-am căsătorit în Italia în anul 2001 cu un italian și nu mi-am schimbat numele de fată. Nu am transcris actul de căsătorie în ... (vezi toată discuția)
Ajutor-divort caarmencita caarmencita buna ziua.m-am casatorit in italia in anul 2000(a fost o casatorie formala!!)....vreau sa divortez si nu stiu de unde sa incep!! momentan locuiesc si muncesc ... (vezi toată discuția)