avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 925 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Angajata legal, nu este asigurata CASMB
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Angajata legal, nu este asigurata CASMB

Sotia intampina o problema ciudata, este angajata cu CM dar firma plateste cu intarziere taxele la stat, aproape permanent ea apare ca neasigurata la medicul de familie. Initial am suspectat ca nu e inregistrat CM, dar este ok, intr o discutie particulara cu contabila firmei aceasta i a spus ca se plateste cu intarziere si de aceea apare neasigurata la doctor.

Pentru ca este insarcinata am cautat solutii ( nu poate forta firma sa plateasca la timp) m am gandit ca poate sa isi plateasca ea taxele dar din cate am vazut la CASMB este valabil ptr cei care nu inregistreaza venituri, ceea ce nu e cazul ei.

SI doar mie imi pare stupid ca un cetatean nu poate beneficia de asigurarile medicale ca angajatorul nu plateste desi ii retine din salariu ?! Nu ar trebui sa fie treaba structurilor statului sa urmareasca aceste plati?

Solutii va rog..

Alte discuții în legătură

Nu sunt asigurat la sanatate desi sunt angajat la propria firma mariusduta mariusduta De aproape un an sunt angajat si asociat unic la propriul SRL si mi-am platit asigurarile sociale la zi insa nici pana in ziua de azi nu figurez la casa de ... (vezi toată discuția)
Durata concediu medical platit accidente care nu sunt legate de munca enderalex enderalex buna ziua, recent tatal meu a suferit un atac vascular cerebral, nu mai poate vorbi, intelege cuvinte semne simboluri, citi sau scrie. el era angajat ... (vezi toată discuția)
Adeverinte care atesta plata cass irmapaladin irmapaladin Sunt angajat cu carte de munca la stat(unde mi se opresc contributiile din salariu) si am un cmi(nu confundati cu pfa,va rog!!!)=cabinet medical individual.Am ... (vezi toată discuția)